1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 19 °C

400 öğrenciye kodlama eğitimi

400 öğrenciye  kodlama eğitimi
ANSİAD Girişimcilik Günleri paydaşı Habitat Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğinde, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı desteği ve ANSİAD yerel iş birliğinde Antalya’da 400 öğrenciye kodlama eğitimi verdi.

Dijital geleceğe hazır nesillerin yetiştirilmesi hedefiyle “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında, Antalya Sanayici ve İş adamları Derneği (ANSİAD)’nin yerel iş birliğinde Habitat Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı iş birliğinde ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğiyle kodlama eğitimi verildi. Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Aslanlar İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’nda ‘Yarını Kodlayanlar Eğitim TIRı’nda düzenlenen eğitimlerle, yaşları 7-14 arasında değişen yaklaşık 400 Antalyalı çocuğa teknolojinin dili kodlama öğretildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar, Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Solak, ANSİAD Başkanı Sadi Kan, ANSİAD Girişimcilik Komitesi Başkanı Işık Yargın ve Antalya Lions Kulüpleri temsilcilerinden oluşan bir heyet ‘Kodlama TIR’’ının çalışmalarını yakından görmek amacıyla öğrencilerle bir araya geldi.

 

DİJİTAL DÜNYANIN DİLİ KODLAMA

Aslanlar İlköğretim ve Ortaöğretim Okulu’ndaki öğrencilerin programlama hakkında fikir sahibi olduklarını ve yaratıcılıklarının geliştiğini dile getiren ANSİAD Başkanı Kan, “Dijital dünyanın dili kodlama ve çocuklar kod yazmaya başladığında Türkiye dijitalleşerek yerli yazılım teşvik edilecek.  Türkiye bu etkinlikler sayesinde gelecekte teknolojiyi tüketen değil, üreten nesillere sahip olacak” dedi. Yarını Kodlayanlar TIR’ından bahseden Başkan Kan, “2 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren bir okul, kodlama eğitiminde 25 kişilik sınıflar olması gerekirken öğrenci talebinin çokluğu nedeniyle 35-38 kişiye eğitim verilmek üzere sayı arttırıldı. Verilen derslerde çocuklarımızı algoritmik ve matematiksel düşünceyle tanıştırmak, çocuklarımıza bilgisayarı tanıtmak, nasıl düşüneceğini ve nasıl bir çözüm içerisinde olacağını öğrenmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

 

 

100 KİŞİYE ULAŞIYORUZ

Kodlama eğitimine katılan öğrencilerin yarın ülkemize hizmet verecek önemli isimler olacağının altını çizen Kan, “Günde ortalama 100 kişiye ulaşıyoruz. Eğitim süresi içerisinde 400’ü aşkın öğrenciyle bu hizmeti tanıştırmış, vermiş oluyoruz. Burada aldıkları eğitimle kodlamayı tanıyorlar, bir sonraki aşamada yazılımı öğrenecekler” dedi. Yazılım yapan öğrencilerin problem çözmeyi de öğreneceklerini kaydeden Başkan Kan sözlerini şöyle sürdürdü; “Problem çözmeye girdiği zaman ürünle gelecek. Önce hayal kuracak, kurduğu hayali projeye dönüştürecek ve dönüştürdüğü projeyi ürüne çevirecek sonuç olarak bu ürünü paylaşacak. Çocuklarımızın bilgisayarları ve telefonları sadece oyun olarak görmemesi gerekiyor. Bu proje ile telefonların, bilgisayarların sadece oyun için değil kodlama yapmak için kullanılabileceğini öğreniyorlar. Aynı zamanda teknolojik zekalarının gelişmesine destek veren bir proje. Bu hizmetleri vermenin gururunu ANSİAD olarak yaşıyoruz. Antalyalı sanayici ve iş insanları olarak gurur duyuyoruz ve mutluyuz.” Başkan Kan, “Çocuklarımızın bilgisayarları ve telefonları sadece oyun olarak görmemesi gerekiyor. Bu bölgede yaşan dejavantajlı öğrencilerin ailelerinin telefonları bile olmayabiliyor. Bu proje ile çocuklarımıza bilgisayarların ve telefonların sadece oyun için kullanılmayacağını, kodlama için kullanılacağını öğretmek hedefleniyor. Artık öğrenciler oyunun dışına çıkarak aldıkları kodlama eğitiminin devamını getirebilecekler. Ayrıca alınan bu eğitimin bir devamı niteliğinde de bu öğrencilere kodlamaya devam edebileceği bir ortam hazırlamayı planlıyoruz” dedi.

 

 

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN BİR NESİL

Yarını Kodlayanlar projesiyle çocukları kod yazmaya özendirerek geleceğin teknoloji üretenleri olmalarını hedeflediklerini kaydeden Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Projemizin ilk yıl sonuçlarına göre, çocuklarımızda önemli ve olumlu yönde değişimlerin olduğunu gözlemledik. ‘Scratch ile kendi oyunumu yapabiliyorum’ diyen çocuklarda yüzde 31’lik, ‘Bir yazılım problemini çözmek için daha zor ve uzun programlar yazabilirim’ diyenlerde ise yüzde 35’lik artış gördük. Aldığımız bu sonuçlarla, projemizi geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Yeni dönemde, eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak amacıyla, kodlama eğitimine ulaşmakta zorluk çeken, sosyoekonomik anlamda dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarımıza bu fırsatı sunmak üzere Yarını Kodlayanlar Eğitim TIR’ı ile yola çıktık. Amacımız, mümkün olduğunca çok sayıda çocuğumuza ulaşmak. Bunun için eğitim tırımızla köy köy, kasaba kasaba dolaşıyoruz.” Habitat Derneği olarak 20 yıldır toplumsal dönüşüm ve bilişim odaklı kalkınma alanlarında çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, “Sürdürülebilir kalkınma alanında çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yarını Kodlayanlar ile bilişim odaklı dönüşümüzü çocuklar aracılığıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Kodlama bilmek artık okuma yazma bilmek kadar önemli. Bütün Avrupa ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de kodlamanın ders olarak yer almamasının önündeki en büyük engel bunu verecek yetişmiş insan gücünün olmaması. Bunun için biz de projemiz kapsamında gençleri eğitiyoruz ve onlar da aldıkları eğitimi çocuklara ulaştırıyorlar. Yarını Kodlayanlar Kodlama Eğitim Tırımız ile ülkemizin dezavantajlı bölgelerinde bu teknoloji eğitimlerine ulaşamayan çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. HABER MERKEZİ

 

 

Bu haber toplam 2402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.