1
  • BIST 9708.74
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 29 °C

ABB'NİN SÜRESİ UZUN PATRONU

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

ABB'NİN SÜRESİ UZUN PATRONU

 

 

Biraz uzun ara oldu ama yine bu gün buluştuk. Konular birikti ama gündemdekiler ile başlayalım isterseniz.

 

 

Sayın ABB Başkanı Muhittin Böcek ile ilgili geçen hafta yazımı yayına verdikten hemen sonra başkanın durumunun kötüleştiği bilgisi geldi. Tüm Antalya ve Türkiye genelinde sevenleri gibi bende uzaklarda olsam da dualarımızı ettik. Allah sevdiklerine bağışladı şimdilik.

 

Bu gün de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ziyaret etti. Ama Kemal Kılıçdaroğlu’ndan önce Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ziyarette bulunarak ailesine ve partililere geçmiş olsun dedi.

 

(Burada yazmadan geçemeyeceğim. CHP’li başkanlar, partililer, meclis üyeleri il ve ilçe başkanları ölür mü? Ölürse yerine kim gelir? ardından bu yapılanları vatandaşlar tarafından duyulunca ve ayıplanınca birisi “Ama ben başkanın sağlığına kavuşması için sosyal medyadan geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Bir başkası “Ben o yemeği o nedenle yememiştim” öteki, “Ben söylemedim, Ak Partililer dedi” gibi kendi aralarında ve sosyal medyada tartışmasını yaparken, Sayın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gün gün, dakika dakika Sayın Muhittin Böcek’in sağlık durumuyla ilgili çalışma yapıyorlardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan her gün hastanede nöbet tutmaya başladı. Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu yurt dışında olduğu zamanlarda saat başı bilgi aldığını ben buradan duydum. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın her gün sabah, öğlen, akşam bilgi aldığını sürekli doktorlarla irtibat halinde ve bir an önce sağlığına kavuşması için çırpındıklarını yazmazsak olmazdı.)

 

Ben bunları geçiyorum, başkanımız Allah’ın izniyle şimdilik Azrail’e fiyakalı bir çalım atmış oldu. Bu sevindirici bir haber ancak bundan sonrası çok önemli.

 

Başkan Muhittin Böcek’i hastane ve daha sonrası için uzun bir dönem nekahat süresi önünde bekliyor. Canı sağolsun da nekahat dönemi çok önemli değil.

 

Belediye hizmetlerinin durması diye bir şeyin söz konusu bile olamayacağına göre, Antalya Büyükşehir gibi devasa bir mekanizmanın yürümesi, hareket etmesi gerekiyor. Başkan vekili olarak Mehmet Hacıarifoğlu koltukta görünüyor olsa da dümende genel sekreter Cansel Tuncer Çevikol olacaktır.

 

ABB tüm bürokrat ve partililerin dikkatine. Hiç de kısa sayılmayacak bir süre Cansel Tuncer Çevikol’un patronluğuna şimdiden alışsanız iyi olur. Yetki de, mühür de onda. Ona göre ayağınızı denk atmanızda fayda var.

 

REKTÖR ÖZLENEN ÖZKAN

 

Biliyorsunuz Özlenen Özkan’ın rektörlük için isminin geçtiğini ilk ben yazmıştım. Yazılarımı takip edenler bilirler 5 Ağustos günü yazdığım yazıda en güçlü aday olarak ismini yazmıştım. O gün bana “Uyduruyorsun” diyenler Sayın Cumhurbaşkanımızın atamasından sonra neredeler acaba? Ne düşünüyorlardır acaba?

 

Prof. Özlenen Özkan’ın idarecilik yönlerinin biraz zayıf olduğu ve alt kadrosu yukarılardan verilen isimler ile doldurarak rektörlük koltuğunun hakkını vermesi bekleniyor. Bana söylenenlere göre bazı kadroları kendisine bırakıldı. Bırakıldı ve Rektör hanım ilk kadrosunu açıkladı. Basın danışmanı olarak Antalya Gazeteciler cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni.

 

Sayın Başkanıma ve Rektör hanıma hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ancak Sayın Rektörüm, Mevlüt Başkanıma atılacak okları durduk yere kendinize çevirdiniz. Sizin Mevlüt Yeni’yi gazeteciler arasında müthiş sevilen ve sayılan birisi olarak tanımladığınızı düşünüyorum.

Ben sever ve sayarım o başka

 

Şahsınızı AA’nın efsane muhabiri Fatma Ünal anlatmış ve sizi tanımadan saygı duyuyordum. Neyse benim saygıma pek ihtiyacınız yok. O’nu geçelim de Sayın Dursun Gündoğdu’nun yazmış olduğu “Liyakatlı kardeşler” mevzusuna bir açıklamanız olacak mı?

 

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’la ilgili yazılarımıza ara ara devam edeceğiz. Bu günlük bu kadar olsun.

 

 

Bu yazı toplam 2765 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.