1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • Antalya 18 °C

ADRASAN

Teslime Tosun

 

 

Güzel günler geçirmeniz dileği ile yeni haftanın ilk yazısına başlayalım. 

Havadan yavaş yavaş  tatil kokuları gelirken, neredeyse 1.5 yıldır kapalı olduğumuz evlerde sıcaklar basmaya başlamışken gelin bu gün güne nezih tatil beldemiz olan Adrasan'ın küçük bir sıkıntısını dile getirelim. 


Bırakın Antalya'yı Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Adrasan'ın o güzelliğini görmeyen, denizine girmeyen var mıdır acaba? O çarşaf gibi denize girmek harika değil mi? 

Peki son yıllarda Adrasan'a gidenlerin en fazla şikayet ettikleri konu nedir diye soracak olursanız, teknelerdir. 

Adrasana gidip, tekneler ile Sulu ada da denize girmek, kıyılarında şöyle bir turlamak, yani o keyifli bir günü geçirmek için  aylarca çalışmaya bedel değil mi?

Peki ikinci gün tekne gezisi yapmayacaksınız ve sere serpe kumlarda yanıp, güneşlenmek istiyorsunuz. İşte burada tekneciler ile sıkıntı başlıyor. Tekne turlarına talep arttıkça, Adrasan'da tekneler çoğaldı. Yaz aylarında tahtalar üzerine yapılan iskele büyüdükçe büyüdü ve vatandaşların denize girecek alanının neredeyse yarısını kapladı. Teknelerin bağlı olduğu yerde ister istemez yağ sızıntısı ve atıkları illaki oluyor. 

Yaşarken anlaşılmıyor. Benim gözüm de alışmıştı o teknelere. Ama şehir dışından gelen bir misafirimizi ağırlamak üzere Adrasan'a götürdüğümüz sırada onun dikkatinden kaçmamış ve "Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Adrasan sadece tekne turu yapılmak üzere dizayn edilemez. Yerli ve yabancı turistler için neredeyse denize girecek kumsalda yer kalmamış dediği zaman fark ettim. 

Eyy Adrasan'ın bağlı olduğu belediye başkanı Mustafa Köleoğlu beyefendi. Adrasan'da tekne turu yapmak kadar keyifli başka bir şey yok ama o canım kumsalın neredeyse yarısını kaplayan iskelenin sağ tarafta kayalık alana çekilse nasıl olur acaba? Bunu bari yapsan da tekneciler de kazansa, sahilden denize girecek yerli ve yabancı turist de mutlu olsa. 

NOT: Adrasan'da tekne turu yapan değerli kardeşlerimiz, tekne turu fiyatlarını abarttıkça abarttınız. 4 kişilik bir aile, tekneye binip, sulu adada denize girmek istese, asgari ücretli birisinin bir aylık maaşına tekabül edecek kadar fiyatları arttırdınız. İki yıldır sıkıntıdasınız, teknenin bakımları filan ve elbette para kazanmanızı canı gönülden isteriz. Ama fiyatların bu kadar yükseltmeniz artık, azıcık ayıp etmeye başladınız hani. 

Bir gelen, bir daha gelsin teknenize güzel kardeşlerim. Yapmayın öyle 

Bu yazı toplam 2527 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.