1
  • BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • Antalya 18 °C

AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin Kurban Bayramı Mesajı

AESOB Başkanı Adlıhan Dere’nin Kurban Bayramı Mesajı

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında Tüm İslam Aleminin ve Esnaf-Sanatkarların Kurban Bayramını tebrik ederek mahalle esnaflarından ve güvenilir yerlerden alışveriş yapılmasını önerisiyle “Esnafına Sahip Çık Antalya, Yerel Esnaftan Alışveriş Yap, Mahalle Kültürünü Koru” dedi.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, “Birlik, beraberlik ve toplumsal yardımlaşmanın en üst seviyede yaşandığı, duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı Kurban Bayramı'na bir kez daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm İslam Alemi olarak birlik ve beraberlik duygusu içinde Kurban Bayramını kutlayacağız. Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın hoşgörü ve kardeşlik bağlarının en üst düzeyde yaşandığı müstesna günlerdir. Büyük küçük hepimizin büyük bir coşku ile kutladığı ve kültürümüzde özel bir yere sahip olan bu önemli günleri, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi için fırsat olarak değerlendirmeliyiz.” dedi.

Bayramda Esnafına Sahip Çık Antalya

Kurban Bayramı alışverişlerinde en doğru adresin esnaf ve sanatkarlar olduğunu aktaran ve vatandaşlardan esnafına sahip çıkmalarını rica eden AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte caddelerimizde ve kurban pazarlarımızda da hareketlilik yaşanmaya başladı. Ancak geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle esnafımız beklediği satışları elde edemedi. Ürünler vitrinlerde, raflarda ve depolarda kaldı. Normalleşme sürecinin de etkisiyle Kurban Bayramı satışların artmasını ve piyasanın hareketlenmesinden ümitliyiz. Bakkaldan manava, fırıncıdan pastacıya, kasaptan kuruyemişçiye, konfeksiyoncudan terziye, berberden kuaförlere kadar tüm esnafımız hijyen şartlarını yerine getirerek hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek için hazırlıklarını tamamladı. Bu süreçte hemşerilerimize, bayramlık alışverişlerinde merdiven altı üretimlerden uzak durmalarını, ihtiyaçlarını bildikleri, güvendikleri esnaflarımızdan yapmalarını özellikle tavsiye ediyorum. Zor bir dönemden geçen esnafımızın yüzünün gülmesi için vatandaşlarımızdan esnafımıza sahip çıkmalarını, yerel esnafımızdan alışveriş yapmalarını ve mahalle kültürümüzü korumalarını özellikle rica ediyorum. Ayrıca, kurban satın alımında ve kesiminde de vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Belediyelerimiz tarafından denetimleri gerçekleştirilen kurban satış ve kesim yerlerinin tercih edilmesi, kesim işlemlerinin işinin ehli kasaplar tarafından dinimize uygun biçimde yapılması ve işlenmesi, kurban eti ve derisinin zayi olmaması açısından oldukça önemli. Bu duygularla beraber tüm İslam Aleminin, Esnaf ve Sanatkarlarımızın Kurban Bayramını içtenlikle kutluyor, tüm hemşerilerimize sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum.” dedi.

Bu haber toplam 1538 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.