1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2508.202
  • Dolar 32.5994
  • Euro 34.7296
  • Antalya 16 °C

AESOB, FELAKETZEDE ESNAFIN YANINDA

AESOB, FELAKETZEDE ESNAFIN YANINDA
AESOB, FELAKETZEDE ESNAFIN YANINDA

AESOB ANTALYA’DA SEL FELAKETİ NEDENİYLE ZARAR GÖREN
ESNAFIN YANINDA

Kumluca Ve Finike İlçelerinde Sel Afeti Yaşandı

Antalya’da yaşanan yoğun yağış sebebiyle Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde sel felaketi meydana geldi. Sel ve su baskınları nedeniyle özellikle Kumluca ve Finike ilçeleri zarar gördü. Derelerin taşmasıyla sokaklar göle dönerken, işyerleri ve seralar su altında kaldı, park halindeki otomobiller ve araçlar sel sularıyla sürüklendi. Afet bölgesinde özellikle esnaf ve sanatkârlar, çiftçiler başta olmak üzere birçok vatandaş olumsuz olarak etkilendi. Her iki ilçede de çok sayıda ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Çiftçilerin seraları su altında kalarak ürünleri dağıldı.

Sel afetinin yaşandığı ilk andan itibaren İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu afet bölgesine intikal etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve Kemal Çelik, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Kumluca ve Finike bölgelerinde görev yapan esnaf odası başkanları ile birlikte bölgede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarları iş yerinde ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve Oda Başkanları Afet Bölgesinde

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere sel felaketinin yaşandığı ilk gün sabahın erken saatleriyle soluğu afet bölgesinde aldı. Birlik ve beraberlikle tüm felaketlerin üstesinden geleceklerini vurgulayan Başkan Adlıhan Dere esnafın durumunu yerinde inceleyerek bölgede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların yanında oldu.

319728741-542137757812573-566526759988755177-n.jpg

AESOB Başkanı Adlıhan Dere ayrıca Kumluca ve Finike ilçelerinde Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ile birlikte bölge esnaflarına geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak hasar tespit çalışmalarına destek sağladı. Bu ziyaretler esnasında Başkan Adlıhan Dere’ye Kumluca Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Selçuk Çınar, Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, Finike Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Adem Durdemir,
Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Çalışkan eşlik etti.

Başkan Adlıhan Dere Kumluca ve Finike İçin Ankara Çıkarması Yaptı

AESOB Başkanı Adlıhan Dere yapmış olduğu bu ziyaretlerin ardından Antalya’nın Kumluca ve Finike ilçelerinde meydana gelen sel felaketi sonucunda zarar gören esnaf ve sanatkarların bu durumunu yetkili merciler ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti.

AESOB Başkan Dere, Ankara Çıkarması kapsamında; TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’ü, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’u ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’ı makamında ziyaret ederek sel felaketinde zarar gören esnaf ve sanatkarların durumunu aktardı. Hasar Tespit Komisyonu ile çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Adlıhan Dere afet bölgesinde bulunan 1000’e yakın işyerinin selden etkilendiğini bildirdi. Başta Kumluca ve Finike afet bölgelerinde zarar gören esnaflar olmak üzere tüm esnaf ve sanatkârlar için maddi ve manevi destek taleplerini iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Sel Mağdurlarına Müjde

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu basın toplantısında Kumluca, Demre ve Finike ilçelerini etkileyen sel ve su baskınları sonrasında tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Olayın ilk anından itibaren müdahale ve iyileştirme çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımız; İçişleri, Tarım ve Orman, Kültür ve Turizm Bakanlarımızın hemen bölgeye intikal ettiklerini ve bölgede yürütülen faaliyetlerin koordinasyonuyla bizzat ilgilendiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında;

Toplam 13 bin 200 dekar tarım arazisi ve seralarda zarar meydana gelmiştir. Ayrıca konut, iş yeri ve araçlarla ilgili zarar tespit ve temizlik çalışmaları devam ediyor. AFAD koordinasyonunda ilgili kamu kurumları, STK'lar, gönüllülerimiz ile birlikte toplam 1804 personel, 395 araç ve iş makinesi görev yapmaktadır. Afetin etkili olduğu Kumluca, Finike ve Demre ilçelerimizde 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' kararı alınmıştır. Ayrıca SGK ve vergi borçları ertelenmiştir. İlk etapta AFAD'dan 20 milyon lira, esnaflarımızın zararlarını gidermek için Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Birliklerinden 50 milyon lira, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden 30 milyon lira, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2,5 milyon lira olmak üzere toplamda 100 milyon lirayı aşkın bir destek bölgeye gönderilmiştir. Bunların yanı sıra KOSGEB'den afetten zarar gören her bir esnafımız için 250 bin liraya kadar faizsiz acil destek kredisi imkanı sağlanmıştır. Devletimiz, ilgili tüm kurum ve kuruluşlarıyla afetzedelerimizin yanında olmayı sürdürecektir. Buradan bir kez daha Antalya'ya geçmiş olsun temennilerimi iletiyor, Rabbim ülkemizi her türlü afetten, musibetten muhafaza buyursun diyorum." Dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken Antalya’da

Antalya’da yaşanan sel felaketi nedeniyle Ankara’ya giden AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile birlikte Antalya’ya afet bölgesine geri döndü. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, ile bir araya gelen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve afet bölgesinde görev yapan esnaf oda başkanları Selçuk Çınar, Bayram İğneli, Ali Çalışkan, Adem Durdemir ile birlikte ile Kumluca ve Finike afet bölgelerinde esnafları işyerlerinde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Zarar gören esnaflara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ve bölge esnafının yanında durarak destek olmaya, moral vermeye çalıştı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, her zaman esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi’ye, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık’a Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’e, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’e, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt’a, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer’e, Büyükşehir Belediye Başkanı ve tüm ilçe Belediye Başkanlarımıza esnafımıza yapmış oldukları destek ve katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Bu haber toplam 762 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.