1
  • BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • Antalya 20 °C

AGC'DEN TESLİME TOSUN'A DESTEK

AGC'DEN TESLİME TOSUN'A DESTEK
Antalya Gazeteciler Cemiyeti, eski bir seri katilin sosyal medya üzerinden gazeteci Teslime Tosun'u tehdit etmesi ve eski Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ünTSYD Başkanı Şifa Çiçek ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye mesnetsiz iddialarda bulunmasını kınadı

 


AGC'DEN TESLİME TOSUN'A DESTEK

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, eski bir seri katilin sosyal medya üzerinden gazeteci Teslime Tosun'u tehdit etmesi ve eski Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün TSYD Başkanı Şifa Çiçek ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni'ye mesnetsiz iddialarda bulunması üzerine basın açıklaması yaparak kınadı.  

AGC Genel sekreteri Haşmet Öyken tarafından kamuoyuna yapılan basın açıklamasında gazetecilerin yalnız olmadıkları bildirildi. 

İşte o açıklama: 
Antalya Gazeteciler Cemiyeti sosyal medya üzerinden üyelerine karşı yapılan tehdit ve  mesnetsiz iftiraları kınadı. AGC Yönetim Kurulu adına  bir açıklama yapan AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken, basın ve ifade özgürlüğünü anlamakta zorlanan ve kendilerine yönelik eleştirilere tahammülü olmayanların gazetecileri seviyesiz iftiraları ile zan altında bırakmaya çalıştıklarını, bazılarının ise şehir kabadayılığına soyunduğunu söyledi. Öyken, gazetecilerin hiçbir zaman sahipsiz olmadığını belirterek, "Bu tehdit ve iftiralara karşı her zaman olduğu gibi bu gün de AGC olarak arkadaşlarımızın yanındayız" dedi.

AGC Genel Sekreteri Haşmet Öyken açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Bir  taraftan ülkemizde halkın doğru ve yansız bilgilenmesi için görev yapan gazetecilere yönelik şiddet  artarak sürmekte  öte yandan gazetecilik mesleğini itibarsızlaştırmak için olağanüstü çaba gösterenler çoğalmaktadır. Ne yazık ki, son bir kaç gün içerisinde gazeteci arkadaşlarımıza sosyal medya üzerinden yapılan haksız saldırılar artmıştır. Gazeteci Teslime Tosun arkadaşımız bir eski hükümlü tarafından tehdit edilirken, AGC Başkan yardımcısı ve TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek ile Gazetecilerin haklarını savunduğu için  Başkanımız Mevlut Yeni  Antalyaspor eski başkanı tarafından seviyesiz iftiralara maruz kalmıştır. Hiç kimse şehrimizin en önemli  markası ve güzide kulübümüz Antalyaspor üzerinden çirkin polemikler yaratma hakkına sahip değildir. Haksızlığa uğradıklarını düşünenlerin adresi sosyal medya üzerinden salvo yapmak, seviyesiz polemikler yaratıp iftiralar atmak değil,  yüce Türk adaletidir. İnsan hakları eylem planının açıklandığı şu günlerde gazetecilere saldırı bir insanlık suçudur. İster fiili olsun, ister sosyal medya üzerinden yapılan tehditlere karşı savcılık ve emniyet güçlerinin üzerlerine düşen görevleri yapacaklarından kuşkumuz yoktur."

Bu haber toplam 2397 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.