1
  • BIST 9678.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 27 °C

AĞUSTOS ÇOK SICAK GEÇECEK

Teslime Tosun

 

 


KÖŞEBAŞI 

 

AĞUSTOS ÇOK SICAK GEÇECEK 


Bayram dolayısıyla biraz ara verdiğimiz siyasi kulisleri şöyle bir yokladık. Neler duyduk, neler öğrendik Ağustos ayı içinde sizlere bölüm bölüm aktaracağım. Çünkü bu ay yani "AĞUSTOS ÇOK SICAK GEÇECEK"

Benden duymuş olmayın siyasette, ticarette, bürokraside Ağustos ayında çok şeylere gebe. Bu nedenle Ağustos ayı çok sıcak geçecek diyorum. 


Polis-Adliye ve Hastane olan benim deyimimle "Bermuda şeytan üçgeni" n de dolaşmak lazım arada sırada.  Bermuda şeytan üçgeninde bulunan herhangi bir noktaya  karakol olur, hastane olur, adliye olur mutlaka herkesin işi düşer. 

Bermuda Şeytan üçgeninden bir arkadaşım kısa bir bilgi verdi. Antalya'da bulunan kamu hastaneleri Kepez Devlet Hastanesi, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve bunların uzantıları olan bölümlerde et ihalesi kaldırılıp doğrudan alımlara başlamışlar. 

"AA" demişim. Bundan yıllar önce bile  Antalya Devlet Hastanesi ihalelerinden hatırlıyorum. Yumurta ihalesinin başında bile kıyamet kopardı. Çünkü bir hastanenin 1 yıllık yumurta ihalesi demek trilyonları aşıyordu. Sabah kahvaltısında personel dahil kaç yumurta haşlanıyordur siz hesaplayın. 

Bu gün havalarda uçuşan et fiyatlarıyla ihalesi demek benim telaffuz edemeyeceğim rakamların havalarda uçuşması demek. Kamu hastanelerinin neden ihaleden kaldırıp, doğrudan alıma gittiğini bir türlü anlayamadım. 

Sonra kısa bir araştırma yapınca işin rengi biraz değişti. Bu işin çıkış noktası Korkuteli. Korkuteli'deki resmiyette eski bir belediye başkanının kardeşine ait bir büyükbaş hayvan çiftliği var ve etler temin buradan ediliyor. Devletin ihalesiz olarak izin verdiği kadar doğrudan alımlar yapılıyor. Hastaneler zaten para basıyor. Şak diye paralar filan ödeniyor. 
Etleri pazarlayanları çok merak ediyorsunuz değil mi? 

Kulağıma fısıldandığına göre bir partinin ilçe başkanı ve aynı partinin il başkanı bu işin göbeğinde. 

Şimdi buradan sorayım. 

İlk sorum il Sağlık Müdürlüğüne olsun. "Et ihalesinden çıkıp, ihale bedelini bölerek doğrudan alıma geçtiniz mi? Geçtiyseniz bunun bir nedeni nedir acaba? Bu etleri kimden ve neye göre ve hangi kritere göre temin ediyorsunuz? 

İlçe ve İl başkanlarına ise doğruluk derecesini bilemem ama "Şüyuu vukuundan beterdir" varsa böyle bir şey derhal bitiriniz bu işleri. Acemi kasaplık sizin neyinize.  

NOT: ÇOK ÖNEMLİ BAZI GELİŞMELER VAR. BİLGİ EDİNDİKÇE SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.

Bu yazı toplam 3764 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.