1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 22 °C

AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI UYUMA!

Teslime Tosun

 

AK PARTİ MURATPAŞA İLÇE BAŞKANI UYUMA!

 

Dün sosyal medya Antalya'ya kar yağıyor diye yıkıldı adeta. Ben de gaza geldim ve dakikalarca balkonda yağacak karı bekledim. Ve malum sonuç olarak bu gün baş, boğaz ağrısı ile uyandım. Burnum tıkalı ve gözlerim yaşlanıp duruyor. Galiba korona nedeniyle unuttuğumuz grip yakama yapışıyor gibi. 

İnsan grip olduğuna sevinir mi? Korona işte bizi bu hale getirdi. Ölümü gösterip, gribe razı olduk. 

Her neyse dün akşam saatlerinde sosyal medyada Antalya'lılar #NarenciyedeAğaçKatliamı başlığı ile Hashtag başlattılar. Burada Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde kiraya verilen Kırcami bölgesindeki Narenciye Bahçesindeki ağaçların kesilmesini duyuruyorlar ve Ak Parti İlçe Başkanı Osman Ülker'i, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ı göreve davet ediyorlardı. Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker'e sesleniyorlar ve "Uyuma" diyorlardı. 

 

Konuyla ilgili olarak 20  Ocak 2021 tarihinde "Halı Saha'mı yapılacak?" diye kesilen ağaçların nedenini sormuşum. O yazımın ardından Muratpaşa bölgesinde oturan bir çok kişi oraya gitti ve çeşitli fotoğraflar çekerek yetkililere ve bana da attılar. 

Vakıflar'ın narenciye bahçesi her zaman birilerinin iştahını hep kabartmıştır. Daha öncede yazdım, içinde anıt çınarın bile bulunduğu portakal, limon, mandalina bahçesini alıp, hastane yapmak, benzin istasyonu yapmak isteyenler oldu. Vakıflar Bölge Müdürlüğü buna kesinlikle müsaade etmedi. 

Vatandaşların çektikleri fotoğraflarda bariz bir şekilde ağaçların söküldüğü belli. Yerine yenileri dikilmemiş. Orada çalışanlar "Biz buradaki mandalinayı söktük, boş olan diğer yerlere diktik. Ortadaki çim alanda çocuklara futbol alanı yapacağız, yanlara kafeterya yapacağız" demişler. 

Narenciye bahçesini kiralayan kişinin bir arkadaşı beni aradı ve "Çimlendirilen alanda portatif kale direkleri koyacak ve futbol sahasını böyle yapacak. Binlerce çocuğa futbol öğretecek" dedi. 

Ona da söylediğim gibi halkın tepkisini çekmeden, yasal prosedürleri aşmak için bu gün çim saha yapılır. Tek bir çim sahadan para kazanılamaz. Onun yerine yavaş yavaş ağaçlar sökülür. Saha genişletilir.  Ardından çim sahanın bakımı zor ve pahalı diye sökülür, beton atılır ve halı saha değil, bir kaç halı saha yapılır. Soyunma odaları, duş, tuvalet, kafeterya olmadı restorant derken bir bakmışsınız o paha biçilemez ağaçlar artık yoktur. 
Yoksa Anıtlar kuruluna izin almak için neden başvurulsun ki?  

ÇOK GEZİYORSUN. BARİ NARENCİYE BAHÇESİNE DE UĞRASAYDINIZ
Bir çift sözümde Muratpaşa Ak Parti İlçe Başkanı Osman Ülker'e olsun. Her gün sahadasınız sosyal medyadan görüyorum. Her gün birilerini ziyaret ediyor, insanlarla temasta bulunuyorsunuz. Çok geziyorsunuz. Peki hiç mi yolunuz düşmez Narenciye bahçesine?. Ağzınızı açtığınız zaman Antalya, Muratpaşa diyorsunuz. İktidar partisi olarak 'Şu kadar ağaç diktik' diye övünüyorsunuz. 'En iyi çevreci biziz' diyorsunuz. Bu memleketin çocuğu olarak, iktidar partisinin ilçe başkanı olarak sizden istirham ediyorum konuyla lütfen ilgilenin. 

Muratpaşa Belediyesini yönetmeye de iktidar partisi olarak talipsiniz madem önce bu memleketin değerlerine sahip çıkın. Narenciye bahçesi altı-üstüne getirilirken, vatandaş 'Doğa katliamı' diye bas bas bağırırken ortada olmazsanız, oy isterken de çevrenizde kimse olmaz. 
Siz iktidar partisini temsil ediyorsunuz. Normal bir vatandaşın ulaşabileceğinden çok daha hızlı yetkililere ulaşabilirsiniz. Ne oldu orada? Kiralama şartları nelerdi? Ve şu anda neler yapılıyor? Bundan sonra neler yapılacak? Narenciye Bahçesi nasıl kurtulur? Çözüm önerileriniz nelerdir? 
Kamuoyu adına, bir Antalya'lı adına size bu soruyu soruyorum ve cevap bekliyorum.  

Bu yazı toplam 3798 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.