1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • Antalya 18 °C

AK PARTİNİN HALLERİ

Teslime Tosun

 

 

KÖŞEBAŞI

 

AK PARTİNİN HALLERİ

 

Bu günlerde AK Parti İl yönetimi adeta ölü taklidi yaptıklarının farkındamısınız? İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, seçimin üzerinden geçen 3 ayın ardından hiç ağzını açıp konuştuğunu gördünüz mü? Hiçbir özeleştiri yaptığını veya neden kaybettiklerine yönelik bir açıklamada bulunduğunu duydunuz mu?

 

Bu günlerde kim ne yapıyor size anlatayım. AK Parti il yönetiminde olanların köy ayaklı olanlar yaylalarına çıktılar. Ailecek gezip tozuyorlar.

Mesela İbrahim Ethem Taş, eski il başkanı Rıza Sümer ve bazı il yönetimiyle birlikte çatı katı sohbetleri etmekle vaktini geçiriyor.

 

Bazıları engin denizlere yelken açtı, uzaklara, çook uzaklara gittiler. Bazıları İstanbul'a taşındı.

 

Seçim yenilgisinin baş mimarlarından Ayhan Ateş'de herhalde Paşa lakabı ile bilinen ağabeyiyle birlikte Atatürk Parkındaki Ballerina oyun parkında çocuklar gibi şen eğleniyorlardır. Biliyorsunuz Belediyede çalışan yeğeni Ebru Türel'in seçim stratejisi konuşmasını montajlayarak sızdırmakla suçlanıyordu. Sahi savcılık iddianame hazırladı mı acaba?

 

Bu büyük sessizliği tek bozan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü. Tütüncü var gücüyle çalışıyor. Tüm ihtimalleri ortadan kaldırarak söylüyorum ki, Hakan Tütüncü Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çalışıyor.

 

AK Parti'nin bazı küskünleri Abdullah Gül ve Ali Babacan ile temaslar kurmaya başladılar bile. Antalya'da ise yeni partinin kurulması organizasyonu eski bir bakana verildi. Doğu ilçelerimizden birisinde yazlığı bulunan eski bakanımız Antalya'nın sağlı-sollu siyasi figürleri temas halinde. Bakalım ortaya ne çıkacak.

 

AK Parti il yönetimine diş bileyen onlarca, yüzlerce partili ise Ankara'dan gelecek bir işareti bekliyorlar. Çünkü onlara, "Susun. Reis bunların hesabını hepsine soracak" denildi. Ankara genel merkezde ise büyük bir huzursuzluk hakim. Son olarak Cumhurbaşkanının yurtdışı seyahatinden dönmesi bekleniyordu. Ankara Genel merkezdeki takvime göre 11 Temmuz'da AK Partinin MKYK Toplantısı yapılacak. Burada İstanbul başta olmak üzere Ankara, Antalya ve Adana gibi şehirlerin nasıl kaybedildiğine dair değerlendirme yapılacak. Elbette bu konuşmalar olurken herhalde il örgütüne sorarlar "Nasıl çalıştınız siz erenler" diye. Menderes Türel'e de sorarlar herhalde "Bu kadar çalışmaya, en çalışkan belediye başkanı seçilmene, bu kadar projeyi mucize şekilde hayata geçirmene karşın seçimleri kaybetmene olan etkenler neler? 3 aydır bunun kronolojisini çıkarmışsındır herhalde" diye sorarlar gibi geliyor bana.

Bunların tümünün üzerinde ise kritik tarih 25 Temmuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz törenlerine katıldıktan sonra 10 gün kadar tatil yapacağı ve bu tatil dönüşü düğmeye basacağı belirtiliyor.

 

Haydi Akkuşlar 25 Temmuz'a kadar rahatsınız.

 

 

 

NOT:Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Güven Ulutekin'in küçük ve talihsiz bir kaza geçirerek, belini kırdığını öğrendim. Kendisine geçmiş olsun diliyorum.

Bu yazı toplam 1930 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.