1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2310.792
  • Dolar 32.3393
  • Euro 35.0674
  • Antalya 17 °C

Albay Reşat Çiğiltepe adı Muratpaşa’da yaşayacak

Albay Reşat Çiğiltepe adı Muratpaşa’da yaşayacak
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ağlatan komutan Reşat Çiğiltepe’nin adının Yüksekalan Mahallesi’nde yenileme çalışmaları devam eden 3 dönümlük parka verileceğini açıkladı.

Büyük taarruz sırasında Afyonkarahisar’ın 1591 rakımlı noktası Çiğiltepe’yi almakla görevlendirilen ancak Başkomutan Gazi Mustafa Kemal’e yarım saat içinde tepeyi ele geçirmekle ilgili verdiği sözü tutamadığı için intihar eden 57’nci Tümen Komutanı Miralay Reşat Bey’in adı Antalya Muratpaşa’da parka verilecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, soyadını Atatürk’ün verdiği Reşat Çiğiltepe’nin adının Yüksekalan Mahallesi’nde 3 dönümlük bir parkta yaşamaya devam edeceğini söyledi. Parkta yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Uysal, Çarşamba günü toplanacak belediye meclisine Reşat Çiğiltepe adının parka verilmesinin önergeyle geleceğini belirterek, “Meclisimizin bu konuda en ufak bir olumsuz tutum içinde olacağını düşünmüyorum” dedi.    

Albay Reşat Çiğiltepe’nin Kurtuluş Savaşı’nın simge isimlerinden biri olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“O, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e verdiği sözü tutamadığı için intihar ederken, intiharından kısa bir süre sonra Mehmetçiğimiz o tepeyi düşmanın elinden aldı. Çiğiltepe, Türk milletinin birlik ve beraberlik ve beraberlik içinde verdiği mücadelenin adıdır. Fedakarlığın, onurun simgesidir. Günümüz gençlerine bunu anlatmak, onların da gelecek kuşaklara bunu aktarmasını sağlamak hepimizin görevidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurulduğunu, temellerinin hangi şartlarda atıldığını, hangi değerler üzerine yükseldiğini koşullar ne olursa olsun en ufak yılgınlık hissetmeden anlatmak tamamlanmayacak bir görevdir. Albay Reşat Çiğiltepe’yi, Çiğiltepe’de şehit düşen Mehmetçiklerimizi tanımadan, anlamadan Türkiye’ye geleceğin dünyasında bir yerde konumlandırmak mümkün değildir.”    

Başkan Uysal, bu duygu ve düşünceler içinde Yüksekalan Mahallesi’ndeki parkın Albay Reşat Çiğiltepe ve Çiğiltepe şehitlerine en yakışan şekilde yeniden düzenleneceğini belitti.    Haber Merkezi

Bu haber toplam 1418 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.