1
  • BIST 9044.53
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Antalya 21 °C

ALKOLDEN EHLİYETİNİ KAPTIRDI, SINAVLARDA GÖREV ALDI

Teslime Tosun

ALKOLDEN EHLİYETİNİ KAPTIRDI, SINAVLARDA GÖREV ALDI 

Epeydir Milli Eğitim ile yazı kaleme almamıştık. Bu gün Milli Eğitim ile başlayalım o zaman yazımıza. 

Eğitim Bir-Sen'i biliyorsunuz benim en çok yazı kaleme aldığım sendikadır.  "Çok yükleniyorsun Eğitim Bir-Sen'e"  diyenler oluyor.  Bunun nedeni kendilerini biraz iktidara yakın görmeleri yaptıklarını iktidar adına yaptıklarına yönelik söylemleridir.  Ayrıca Antalya'daki yetkili sendika olması hasebiyledir. Daha iyisini yapsınlar diye eleştiriyoruz. Onların başarısı elbette iktidarın faydasınadır. Eleştirilmeden yanlış yaptıklarını nasıl bilebilirler?  Ayrıca başka sendikalardan bilgi geldi de biz yazmadık mı?

Geçtiğimiz günlerde Antalya'ya bakanlıktan müfettişler geldi. Olay biraz komik. İddiaya göre Eğitim Bir-Sen Muratpaşa İlçe Başkanı olan Kenan Yazıcı arkadaşımız 2017 yılında feci şekilde kafayı çekmiş ve alkollü olarak çevirmeye takılınca, polisi karşısında bulmuş. 

Ne yapacak, sendika başkanını veya iktidar partisinden etkili yetkili birilerine arayıp, "Abijim ben azıcık yani bi ufak icmjtim. Polis abiler bajka kimse yokmuj gibi enselediler beni. Aibjim benim, güzel abijiiim, kurtar  ehliyeti yaaa" diyemeyeceğine göre doğal ve geleneksel yöntemler uygulanarak trafik polisleri bu arkadaşın ehliyetine el koymuşlar. 

O detayı bilmiyorum ama yanında arabayı kullanabilecek alkolsüz birisi yoksa trafik polisleri arabayı da bağlamıştır. Yine kanunlarımızın doğal sonucu olarak yüklü miktarda birde idari para cezası almıştır. 

Elbette müfettişler alkollü araba kullandı diye gelmedi.  

Kanunlarımıza göre alkollü olarak ehliyetini kaptıran bir öğretmen, eğitmen veya bürokrat ehliyet sınavında görev alabilir mi? 

Eğitim Bir-Sen Muratpaşa İlçe Başkanı Kenan Yazıcı beyefendi maalesef aynı dönemde yani ehliyetini kaptırdığı dönemde ehliyet sınavlarına girip, kendisine sınav parası yazmış. 

Olacak iş mi şimdi? 

Ya ehliyeti kaptırdın madem, üç kuruş para alacağım diye insan kendisine sınav görevi yazıp, ehliyet sınavına girer mi? Ne yapacaktın yani o parayla? Alkollü araç kullanma cezasını mı ödeyecektin muhterem. 

Şimdi müfettişlerin rapor sonuçlarına göre Kenan Yazıcı'nın görev aldığı onca kişinin ehliyetleri belki de iptal edilecek. 

 

Neyse müfettişler ne karar verir bilmiyorum ama belki de zaman aşımına filan uğrar, yine Kenan Müdürümüze bir şey olmaz diye düşünüyorum. 


NOT 1- Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Antalya'ya gelmiş.  Yanına da Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran'ı alıp Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'e  "Hayırlı olsun" ziyaretine gitmiş. 

Başkan Miran bir fotoğraf yayınlamış.  Başkan Ali Yalçın ile Hüseyin Er koyu bir sohbete dalmışlar. Yan koltuktan oturan Eyüp Bülent Miran ise cep telefonunu galiba görevlilere vermiş fotoğraf çektiriyor.  Maskeden anlaşılmıyor ama gözlerinin yukarıya doğru kırışmasından eminim "Nasıl da girdim müdürün odasına be" dercesine gülümsemesi yüzüne yansımıştır. 
Ben de gülümsemeden edemedim. 

 

NOT 2:  Milli Eğitim Müdürlüğü eski ilçe müdürlerinden Yıldırım Solak bilindiği üzere Sivas'a atanmıştı. Herkes derin bir "OH" çekerken, şimdi de geri dönmek için aramadığı siyasetçi kalmamış. Sayın müdürüm, Antalya'dan giderken söylediklerinizi kulaklarınız duymuyordu. Şimdi  "Benim kayınpederim sizden daha etkili" sözlerinizi aradığınız siyasetçiler nasıl yutacak çok merak ediyorum. Söyleyin kayınpederinize atasın sizi Antalya'ya bu kadar basit yani. 


NOT 3: Esnaf Odalar Birliği Başkanı Adlıhan Dere, günlerdir esnafla ilgili yollarda. İlçeleri dolaşıyor. Esnafın sorunlarını yerinde dinliyor, yerel yönetimlerle işbirliği içinde sorunları çözüme yönelik çalışmalar yapıyor. 

Yapabilir. O'nun asli görevi zaten bu. Daha fazlasını esnaf adına bekleriz. 

Ama bir gün önce Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nu alış-veriş tercihini  Kumlucalı esnaf yerine gros marketleri tercih ettiği üzerine bir yazı kaleme almıştım. Ertesi gün Adlıhan başkan soluğu Kumluca'da almış. Yanında Mustafa Köleoğlu'yla birlikte esnafı gezmişler. Kanal V'de röportajlar yayınlanmış. Bende oradan izledim. Adlıhan Dere başkanım Köleoğlu'na esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür ediyor. 

Başkan Köleoğlu ise lobi çalışmalarında başkan Dere'ye destek olacağını söylüyor. 

Gülümsedim ve "Tevafuk" dedim. 

Bu yazı toplam 5016 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.