1
  • BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • Antalya 20 °C

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ

Teslime Tosun

Anadolu Birliği Genel ve Stokder Genel Başkanı Bedri Yalçın ile konuştum. Bu günlerde bir hayli yoğun. Türkiye gündemine, Antalya'dan girecek oluşumları bir araya getiriyor. Ben yapılanları duyunca şaştım kaldım.

 

Size anlatmaya baştan başlayayım. Bedri Yalçın, Anadolu Birliği Partisi kuruyor. 81 ilden gelen temsilciler bugün Beldibi'nde 5 yıldızlı bir otelde toplantı yapıyorlar. Partinin manifestosu belli.

 

A4 ile başlamışlar işe. Partinin ortaya çıkmasındaki 4 A şöyle. Allah'ın birliği, Akıl birliği, Aile birliği ve Atatürk Birliği olarak belirlemişler.

 

7 Partinin önemli isimlerinin bir araya geldiği Antalya Gönüllüleri platformu diye bir platform kurmuşlar burada.

 

Kimler yok ki?

Antalya kamuoyunun yakından tanıdığı isimler, sağdan soldan bir araya gelmişler.

Ak Parti kurucularından ve Kepez eski belediye başkanı Erdal Öner, Abdurrahman Fırtına, MHP eski İl Başkanı Ali Adnan Kaya, CHP eski İl Başkanı Özer Ülken, Canip Can, Av. Hulisi Kızılkaya, Serhat Altun, İbrahim Bodur, Ali Boyacı, Mete Kaçar, Osman Ayık, ANAP'lı Cihan Dinç, UTEF Başkanı Hasan Bölücek gibi birçok isimler bir araya gelmişler.

 

Şimdi bu toplantılarına konuşmacı olarak bu gün islami kesimin en önemli isimlerinden gazeteci Abdurrahman Dilipak konuşacak. Gelecek sefere konuşması Cem Vakfı ve Alevi Vakıfları Genel Başkanı İzzettin Doğan, bir sonraki konuşmacı Yılmaz Özdil, onun ardından ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş olacak.

 

Birde bir araya gelmeleriyle ilgili manifesto hazırlamışlar. "Birlikte güçlüyüz. Hepsi bir arada, aynı çatı altında" diye.

 

Uzun süreden bu yana sessizliğe bürünen Bedri Yalçın aniden muhalefete başladı bile. Hedefinde muhalefet partisi kurmak olduğu için geçmişte Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile çok takışmışlıkları vardı. Karşılıklı olarak birbirlerinden hiç hazzetmiyorlar. Yalçın geçtiğimiz günlerde Yörex fuarına katılan Vali Karaloğlu'nun aracının fotoğraflarını çekerek "Halkın valisi değil, protokol valisi" diyerek eleştirdi.

 

Bu arada Abdurrahman Dilipak'ın Antalya'da yapacağı söyleşiyle ilgili olarak CHP'li Ümit Uysal'ın Abdullah Secimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezinde yapacağı konuşma büyük eleştiri aldı. Muratpaşa Belediyesi bu eleştiriler karşılığında bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

 

 

Bedri Yalçın genel başkanlığında kurulacak olan Anadolu Birliği Partisinin alt yapı çalışmaları şimdiden başlamış oldu. Yalçın, "Parti kurmayı henüz düşünüyoruz" dedi. Bu nedenle çalışmalar eş zamanlı sürdürülüyor.

 

Benim yorumum ise Türkiye'de bulunan 7 partinin içinden çıkan bu isimlerin çoğu bulundukları partilerde kendilerini ifade etme platformu bulamayanlar, partisinden ümidini kesenler, partisiyle gönül bağını koparanlar, siyasi hevesleri kursaklarında kalanlar, küsmüşleri, yer bulamamışları, kenara itilmişleri. Bunlar Bedri Yalçın önderliğinde bir araya gelmişler ve parti kuruyorlar.

 

Bu parti ise muhtemelen tabanı henüz oluşmayan Ali Babacan'ın kuracağı partiyle daha sonra iltihak edecek. Şimdi benim yorumuma itiraz edilse bile yeni parti için yerleri hazırlanmış oluyor.

 

Pazarlıklarda kıran kırana geçeceğinden hiç şüpheniz olmasın. Kesinlikle Bedri Yalçın'da milletvekili olarak meclise doğru yol almaya başladı bile.

 

 

Bu yazı toplam 8177 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.