1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 28 °C

ANKARA NOTLARI-2

ANKARA NOTLARI-2
Yazıya başlamadan önce dün köşemde belirttiğim MHP'nin Antalya'da ABB Adayı çıkarmayacağını belirttiğim cümlem bir çok siyasetçinin dikkatini çekmiş.

Ankara ve başka illerden bazı meslektaşlarım ve siyasetçiler gün boyu bunu doğrulatmak için beni telefonla aradılar.

Bunu bir ileri aşamasını da belirteyim yeri gelmişken. MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli'nin söylediği siyasi kombin olayını Antalya'da çok iyi sentezleyecekler. Ankara'daki siyasi kulislere göre MHP Antalya'da ABB Adayı göstermeyecek ancak AK Parti'de başta Alanya olmak üzere Korkuteli'nde de aday göstermeyecek. Edindiğim bilgiye göre Aksu ve Serik ilçelerinde ise pazarlıklar devam ettiği yönünde.

Gelelim siyasette TÜREL MODELİ'ne

 

İŞTE ANKARA'NIN KONUŞTUĞU VE SİYASİ LİTERATÜRE GEÇEN TÜREL MODELİ

Bu siyasi deyimi ilk kez Eskişehir'li bir meslektaşımdan duydum. ALDAŞ Genel Müdürü Faruk Karaçalı'nın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili konuşurken,  AK Parti Genel Başkan yardımcısı Harun Karacan'ın Türel Modelini uygulayabileceğini söyledi.

"Türel modeli nedir?" diye sorduğumda Antalya'lı bir gazeteci olarak Türel modelinden haberimin olmadığını öğrenen sevgili meslektaşımın şaşkınlığını üzerinden attıktan sonra kibar kibar bana laf sokuşturmasa iyiydi ama neyse!

2009 seçimlerini kaybettikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menderes Türel'den vazgeçmemişti.  Sayın Erdoğan, Türel'i önce milletvekili, ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı yapmıştı. 30 Mart 2014 seçimlerinde ise yine Erdoğan'ın talebi ile Türel büyük bir risk alarak yeniden ABB Başkanlığına aday olmuş ve seçilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti yönetimi "kent yapısına uygun" Menderes Türel olmadan Antalya'da seçimi kazanamayacaklarını çok iyi biliyordu.

 

Siyasi tarihte belediye başkanlığı yapmış, sonra kaybetmiş ve yeniden aynı yerden aday olarak kazanmış başka bir belediye başkanı hatırlanmıyor. Bu nedenle Ankara'da seçimi kaybetmiş eski belediye başkanlarının ağzındaki Türel Modeli budur.

CHP'NİN ABB ADAYLARI

 

CHP Genel Merkezinin maşallahı var. Bilenler bilir, eskiden Söğütözü'ndeki CHP Genel Merkezi yakınlarında fazla restorant yoktu. En fazla dikkatimi çeken, pideci, dönerci ve kebapçıların yakın yerlere açılmış olması oldu. Birde önceden genel merkezin önü açıktı. Şimdi demir kapılar ile kapalı.

Gelelim kulislere

Söğütözü'nden görünen Antalya'yı anlatayım size.  Antalya il örgütünün kalburüstü bazıları Ümit Uysal'ı destekliyor görünüyor. Ancak geri kalan kısmı, CHP'li bazı üyeler ve üye olmadan CHP'ye oy verecek seçmen ise Muhittin Böcek ile bu seçimi kazanabileceklerinin altını çiziyorlar.  

CHP üst düzey yönetimi Muhittin Böcek'i kaybetmeyi göze alamıyor. Bu nedenle çoklu ihtimaller üzerinden gidiyorlardı. Bir ön bilgi aktarayım size. Bir süre önce Böcek'in aday adaylığı söz konusu olunca genel merkezden bazıları Böcek'i bundan vazgeçirmek için ikna turları düzenlemişler. Böcek ise bunların tüm öne sürdüğü gerekçeleri tek tek masaya yatırarak çürüttüğü konuşuluyor.  

İkna turu lafını duyunca "CHP'de ikna odaları mı hazırlandı?" diye sorum üzerine yapılan gaf fark edilerek kesinlikle böyle bir şeyin söz konusu olmadığının defalarca altı çizildi ama laf ağızlarından çıkmıştı bir kere.

CHP yönetiminin büyük endişesi "Muhittin Böcek'i aday göstermezsek, bize seçimi kaybettirir "

Bu arada görüştüğüm yetkili, Böcek'in aday gösterilmezse B-C ve D planlarının hazır olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle bazı kişiler ile "İYİ" geçindiğinin altını çizdi.

GÜNLERDİR ANKARA'YI MESKEN TUTAN BELEDİYE BAŞKANI

CHP'lilerin bana yakalanma gibi bir handikapları var. Söğütözü'nden çıkarken bir baktım Turgay Genç'i gördüm gibi oldu. Allah Allah dedim. Bir siyasetçi ama benim çok sevdiğim bir ablam ile buluşacağım. Ankara Rixsos Otele geçtim. Aaaa Turgay Genç orada. Sordum soruşturdum meğerse 15 gündür filan Ankara'daymış.  Genç, otelden çıkacağı gün ben oradaydım. Ancak bir süre sonra öğrendik ki, kalacağı süreyi uzatmış. Edindiğim kulis bilgilerine göre Döşemealtı'ndan seçimi kazanması neredeyse imkansız hale gelen Turgay Genç, hazır lokma olan Muratpaşa veya Konyaaltı'ndan aday olmak istiyormuş. Bir türlü bunu kesinleştiremeyince günlerdir burada kalmasının ana nedeni ortaya çıkmış oldu.

İlk günlerde ortaya atılan Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal'ın ismi burada tabu gibi konuşulmuyor. Ama herkesin konuşmaktan kaçındığı Aslı Baykal ismi aday gösterilirse de hiç şaşırmayın.

Sögütözü'ndeki genel merkezde kadın aday olarak konuşulan isim Av. Figen A. Çalıkuşu'ydu. Çok bilinen bu ismin adaylık başvurusu yapmadığını ancak genel merkezdeki kurmayların başvuru yapmasa bile Muratpaşa'dan aday yapmak istedikleri sızan bilgiler arasında. Yine CHP genel merkez kulislerine göre Antalya adayları şekillenirken, Av. Figen Çalıkuşu'nun mutlaka belediye başkan adayı olarak görmek istiyorlar.

BURNUNDAN KIL ALDIRMAYANLAR

Ankara'da Ak Partide rahat bir iletişim kurabildim. Ancak onlarda ketumluk fazla abartılı. Eskiden partiden girişte kimliğini veriyor, yukarı çıkabiliyordun. Şimdi birde GBT kontrolü yapıyorlar.

CHP'de ise adeta beni tırmalattılar. Burunlarından kıl aldırmayan görevliler ile kraldan fazla maiyetindekilerin havaları beni sinir ettiğini buradan yazmadan geçemeyeceğim.   Bunun altını çiziyorum burada.

MHP'de tam bir hiyerarşi ve disiplin gözüme çarptı.

 

YARIN: İYİ PARTİ KULİSLERİ, İLÇE İLÇE SÜRPRİZ ADAY İSİMLERİ

Bu haber toplam 1970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.