1
  • BIST 9533.03
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Antalya 23 °C

ANKARA'DA ANTALYALI DAMGASI

Teslime Tosun

Bu gün Antalya’lı esnaf oda başkanlarının Ankara’yı kapı komşusu yapmasının haricinde başarılarından bahsedelim.

 

Ben açıkçası her Antalya’lının kazandığı başarıdan sonra gurur duyuyorum, koltuklarım kabarıyor.

 

Öncelikle sakin sakin köşesinde otururken karşısına CHP İl Yönetiminde bulunan Gökhan Gökcen’i çıkartıp “Bu sefer Antalya Kasaplar Odası seçimlerini kesin kaybetti” gözüyle bakılan Kasaplar Odasının EKOL BAŞKANI Osman Yardımcı önce Antalya’daki seçimi kazandı.

 

Ekol başkanımız bu sefer hırs yaptı, çıktı Türkiye’yi dolaştı ve Kasaplar Odaları Federasyon Başkanlığına koydu adaylığını. Ankara’da yapılan seçimlerde Ekol Başkan Osman Yardımcı zorlanmadan Federasyon Başkanlığı koltuğuna oturdu.

 

Alın buyurun, adamı kızdırırsanız işte böyle Federasyon Başkanlığı koltuğunuzu da alır altınızdan.

 

Ankara’da en kısa sürede kendisini ziyaret edip, tebriklerimi ileteceğim.

 

--- - --- -- -- -

 

Pazarcılar Odası Federasyon yönetimine ise Antalya Pazarcılar Odası Başkanı Metin Bucak seçildi.

Bundan 5 yıl öncesinden başlayarak Metin Bucak, her gün pazarcılar ile birlikte olarak, 5 yıl boyunca seçim çalışmalarını hiç ara vermeden sürdürdü ve kazandı. Adım adım ilerlediği yolda, Federasyon yönetimine de girerek, bir başka Antalya’lı Esnaf Oda Başkanı olarak Ankara’daki masada yerini almış oldu.

 

Metin Bucak kardeşimizi de tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

 

- - - - - - - - -

 

 

Bu arada Şoförler Odasında garip bir şey oldu.

 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda başkan vekili olarak görev yapan Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan’ın ismi son anda değiştirilerek Antalya Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin’in adı listeye giriverdi.

 

Federasyon seçimlerinin yapılacağı son güne kadar herhangi bir sıkıntı olmadığını zannederken, Mehmet Ali Alkan karşısındaki bloku görünce eminim şaşkına dönmüştür.

 

Öncelikle Süleyman Şahin’in bu başarısından dolayı kendisini kutluyorum. Yönetimde bir Antalya’lı gitti, diğer Antalya’lı esnaf oda başkanımız yerini almış oldu.

 

Ama orada Mehmet Ali Alkan’ın yönetime sokulmaması için çok büyük konsorsiyum kuruldu.

 

Ankara’dan edindiğim kulis bilgilerine göre Federasyon başkanı Fevzi Apaydın’a Mehmet Ali Alkan’ı yönetimden çıkartıp, AESOB Başkan vekili de olan Süleyman Şahin’in alınması için çok büyük bir baskı kurulmuş.

 

Oğlu Zühtü Şahin’i CHP’den Muratpaşa Meclis üyesi seçtiren ve her platformda CHP’li olduğunu belirten Süleyman Şahin için iktidar partisinin milletvekillerinin bile devreye girmesine önce anlam verememiştim. Ancak Esnaf Kefaletler Kooperatifleri 6. Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural’ın da aynı yönetime girdiğini öğrenince TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül faktörünü es geçtiğimi fark ettim.

 

Kadim dostu ve hem servisçiler Odası seçimlerinde hem de kahveciler Odası seçimlerinde birlikte omuz omuza mücadele ettiği Kahveciler Odaları Federasyon Başkanı Murat Ağaoğlu’nun da konsorsiyum’un bir başka parçasıydı.

 

Elbette burada es geçilemeyecek bir başka isim ise Mehmet Ali Alkan’ın ezeli rakibi haline gelen Niyazi Özçelik’de Ankara’da tüm ağırlığını koydu.

 

Türkiye Güreş Federasyonu’nda Yağlı Güreş Akdeniz sorumlusu olan Niyazi Özçelik’in Ankara’da hatırı sayılır bir çevresi olduğunu bilmeyen yoktur.

 

Tüm bu isimler birleştiğinde, konsorsiyum oluşturduğunda Mehmet Ali Alkan’ı kaybedenler klubüne ismini yazdırmış oldular.

 

Önümüzde Kahveciler Odası Federasyon seçimleri var.

 

Kahveciler Odası seçimlerinde Murat Ağaoğlu’nun yeniden federasyon başkanlığına seçilmesi için başta AESOB Başkanı Adlıhan Dere, TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül, 6. Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, Süleyman Şahin gibi isimler hep birlikte çalışıyorlar, korsorsiyumu burada da oluşturmuş durumdalar.

 

Allah yollarını açık etsin, başarılar diliyorum. Her ne kadar Murat Ağaoğlu’ndan haz etmesem de bir Antalya’lı olarak federasyon Başkanlığı koltuğunda Antalya’lı görmek her daim beni gururlandırır.

 

Bu konsorsiyum çok iyi oldu. Bir sonraki hedef ise Esnaf Odaları Konfederasyon başkanlığıdır. Konfederasyonda artık Antalya'lıların ağırlığını Tüm Türkiye hissedecek. 

 

Konfederasyon seçimin de Allah Yar ve yardımcıları olsun 

 

 

NOT: Yeri gelmişken Antalya’lı esnaf kefalet kooperatifi başkanları, Antalya'nın bir ilçesi dahi etmeyen üyeleriyle Ahmet Tural'ı sizin başınıza başkan olarak kalmasına müsaade edecekmisiniz? Ne yapacaksınız bu seçimde?

 

“Ahmet Tural’ın Isparta Belediye Başkanı adayı olur da, koltuğu bırakır da bizde o zaman başkanlığı Antalya’ya getirebiliriz” diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Benden söylemesi.

 

Antalya’lı kefalet kooperatifinin sevgili başkanları Ahmet Tural’ın geçenlerde, geçenlerde dediysem epey oldu. 6. Bölgeye yeni bir müdür atadı. Size danıştı mı o beyefendiyi müdür olarak atarken? Peki sordunuz mu Ahmet Tural’a “Bu müdür neden uzunca bir süre cezaevinde kaldı acaba?” diye

 

Gerçekten ben de merak ettim.

 

Sayın Ahmet Tural beyefendi 6. Bölge birliğine atamış olduğunuz yeni müdürünüz cezaevine neden girdi acaba?

Bu yazı toplam 2142 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.