1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • Antalya 13 °C

Antalya Cemil Meriç Kütüphanesi’ni çok sevdi

Antalya Cemil Meriç Kütüphanesi’ni çok sevdi
Kepez Belediyesinin, 19 Mayıs’ta açtığı Cemil Meriç Kütüphanesi, bugüne kadar 50 bine yakın kitapseveri ağırladı. İlgiden memnun olan Başkan Hakan Tütüncü, "Siz yeter ki okuyun gençler. Size daha ne kütüphaneler yapacağız.” açıklamasını yaptı.

Kepez Belediyesi, eski Dokuma Fabrikasına enerji sağlayan köhne trafo binasını restore ederek kütüphaneye dönüştürdü. Yazar, çevirmen ve eğitimci merhum Cemil Meriç'in isminin verildiği kütüphane, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda kapılarını açtı.
Şehrin en zengin kitap koleksiyonuna sahip olan Cemil Meriç Kütüphanesi, açıldığı günden itibaren büyük ilgi görmeye başladı. Kütüphane, çocuklardan gençlere, kadınlardan yaşlılara her yaş kesiminden ilgi görüyor.

50 bin kitapseveri ağırladı
100 bin kitapla okurlara kapılarını açan kütüphaneyi ziyaret edenlerin sayısı 70 günde 50 bine ulaştı. ‘365 gün 24 saat açık’  olan Cemil Meriç Kütüphanesi, Kurban Bayramı boyunca da hizmet verdi. Kütüphane, tatilde 3 bin 500 kişiyi ağırladı.
Bahçesinde zeytin ve servi ağaçları, çevresinde botanik park ile portakal bahçesi bulunan kütüphane, ziyaretçilerine zengin kitap koleksiyonu, şirin ortamı ve WİFİ, kafeterya imkânıyla ders çalışma ve kitap okuma imkânı sunuyor.

“Size daha ne kütüphaneler yapacağız”
Cemil Meriç Kütüphanesi’ne gösterilen ilgiden oldukça memnun olan Başkan Hakan Tütüncü, “365 gün 24 saat açık olan Cemil Meriç Kütüphanemiz, kitap tutkunlarının, gençlerin, okumaya ve öğrenmeye meraklı herkesin vazgeçemeyeceği şirin bir mekân oldu. Henüz açılalı üç ay olmadan kütüphanemiz 50 binden fazla hemşehrimize ev sahipliği yaptı. Siz yeter ki okuyun gençler. Size daha ne kütüphaneler yapacağız.” açıklamasına yaptı.

Antalya’nın en zengin kütüphanesi
Kepez Belediyesinin, Cumhuriyet’in 100. yılı için açmayı planladığı 16 kütüphaneden biri olan Cemil Meriç Kütüphanesi için Türkiye’deki en kapsamlı kitap bağışı kampanyası düzenlenmişti.
Kütüphaneye, Türkiye’nin dört bir yanından 65 binin üzerinde seçkin eserlerinden oluşan kitap bağışı yapılmıştı. 200 bin adet kitap kapasitesi bulunan kütüphane, 100 bin kitap ile hizmet veriyor.

Müze kütüphane
Edebiyat müzesi özelliği ile Antalya’da ilk olan kütüphane,  eski Dokuma Fabrikası’nın güçlendirme ve restorasyon çalışması yapılan 1000 metre büyüklüğündeki trafo binasında kuruldu.
Kütüphanenin yapımında trafo binasının geçmişine de saygı gösterildi. Hatıralarının yaşatılması amacıyla trafo binasının bazı elektrik aksamları korundu. Elektrik sayaçları, ana elektrik kabloları kütüphanede sergileniyor. Başkan Hakan Tütüncü’nün isteği ile trafo binasının orijinal mozaikleri de, yerinde kalmaya devam ediyor. Trafo binasının dış cephesinin bir bölümü de  eski Dokuma Fabrikası’nın kapandıktan sonraki yıllarının hatırlanması amacıyla orijinal haliyle bırakıldı.

Bu haber toplam 2598 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.