1
  • BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Antalya 18 °C

Antalya CITYEXPO 11-13 Kasım’da

Antalya CITYEXPO 11-13 Kasım’da
Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü,  9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı CITYEXPO ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nu, 11-13 Kasım’da yapmayı planladıklarını söyledi.

Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) Encümen Toplantısı, AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında, Sandıklı Belediyesi tarafından işletmesi yapılan Akdağ Tabiat Parkı’nda yapıldı.
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, 13 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Encümen üyesi belediye başkanları ile  meclis üyelerinin katıldığı toplantıda, 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı CITY EXPO ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları görüşüldü.

Yoğun ilgiden açılış tarihi değişti
Başkan Hakan Tütüncü, Türkiye Belediyeler Birliği ve AKBB destekleriyle düzenlenecek olan 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı CITY EXPO ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun, 30 Eylül ve 2 Ekim tarihlerinde yapılacağının açıklandığını hatırlattı. Yurtiçi ve yurtdışından yoğun katılım taleplerinin olmasından dolayı fuarın açılışını ileri bir tarihe aldıklarını aktaran Başkan Tütüncü, “Fuarın gerçekleşmesine ilişkin alınması gereken tedbirler ve Covid-19 önlemleri ve aşılama takvimi kapsamında fuarın açılış tarihini yeniden belirledik. Pandeme ile ilgili bir kısıtlama olmaması halinde fuar ve sempozyum etkinliğimizi 11-13 Kasım tarihleri arasında yapmayı planlıyoruz.” açıklamasını yaptı. 
AKBB Encümen toplantısında, Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması, turizm, plan ve bütçe ile çevre komisyonun çalışmaları, Moğolistan Yerel Yönetimler Birliği’nin kardeş birlik olması ile üye belediyelerin kardeş şehir ilişkileri konuları da istişare edildi. 

Belediyelere tanıtım desteği
Toplantıda, birlik üyesi belediyelerin şehirlerindeki kültürel, tarihi ve doğal yerlerinin tanıtımına yönelik bir çalışma yapılmasını öneren Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Ölmeden önce görmeniz gereken yerler diye listeler oluşturuluyor. Böyle bir çalışmayı, üye belediyelerimizin şehirlerindeki tarihi, kültürel ve doğal güzellikler için de yapabiliriz. Belediyelerimize tanıtım konusunda destek olabileceğimiz bir çalışma gerçekleştirebiliriz. Bu konuda şehirlerimizin tarihi ve doğal değerlerini tanıtımına yönelik bir internet sayfası kurabiliriz.”

Belediyelerin örnek projeleri yaygınlaştırılmalı
Başkan Hakan Tütüncü, belediyelerin örnek uygulamalarının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışma yapılabileceğini de aktararak, “Kepez Belediyesi olarak sera atıklarından gübre üretiyoruz ve bu gübreyi çiftçimize ücretsiz veriyoruz. Restoranların yemek atıklarından kedi ve köpek maması üretip, sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanıyoruz. Belediyelerimizin örnek güzel uygulamaları var. Bu uygulamaları yaygınlaştırıcı bir çalışmayı hedefleyen tecrübe paylaşımına ihtiyaç var. Belediyelerimizin bürokratların katılımıyla tecrübe paylaşımına yönelik toplantılar yapılabilir.” ifadesini kullandı.

Encümen toplantısı, Akdağ Tabiat Parkı’nda
Başkan Tütüncü, encümen toplantısının ardından yaptığı açıklamada ise şunları kaydetti: “Encümen toplantımızı Sandıklı’da yaptık. Sandıklı’da muhteşem gelişmeler oluyor. İlçeye her geldiğimizde Başkanımızın, ekibinin önemli gayretleri neticesinde doğan eserleri görüyoruz.  Toplantımızı, Akdağ Tabiat Parkı’nda yaptık. Bu parkta doğa ile buluştuk. AKBB bağlı belediyeleri önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmalarla ilgili birlik olarak yaptığımız ve yapacak olduğumuz katkıları konuştuk. Yeni yol haritamızı istişare ettik.”

Tütüncü’den, Mustafa Çöl’e ve tabiat parkına övgü
Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün çalışmalarından ve Akdağ Tabiat Parkı’ndan övgüyle söz eden Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu park, doğal bir güzellik. Bu doğal güzellik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Sandıklı Belediyemiz eliyle halkımıza armağan edilmiş. Ülkemize kazandırılan güzel bir tabiat parkı hüviyetine kavuşmuş. Akdağ Tabiat Parkı’na ilk defa geldim. Yapay bir gölün oluşturulması parkı değerli kılmış. Sandıklı, günden güne potansiyelini keşfeden ve kendisini geliştirme konusunda bünyesinde farklı bir enerjiyi toplamasını bilmiş bir ilçemiz. Bu enerjiye hayranlık duyuyoruz. Mustafa Başkanımız, ilçesinde çok başarılı işlere imza attı. Kendisinin çok daha başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Mustafa Başkan, Türkiye’de bizim takdirle izlediğimiz, hayranlıkla takip ettiğimiz belediye başkanlarımızdan bir tanesi. Zihninde projeleri, kalbinde millet, vatan sevgisi ve gönlünde hemşehrilerine hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyor.”

Tabiat parkında tekne gezintisi
Tütüncü ve AKBB heyeti, daha sonra Akdağ Tabiat Parkı’nı, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün rehberliğinde gezdi. Başkan ve Tütüncü ve beraberindekiler, parktaki yapay gölde, Osmanlı dönemindeki saltanat kayıklarını anımsattığı için ‘Saltanat kayığı’ olarak adlandırılan kayıkla gezinti yaptı.
AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Başkan Mustafa Çöl’ü makamında da ziyaret etti.  Başkan Çöl, ziyaret anısına Tütüncü’ye plaket takdim etti. Haber Merkezi

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.