1
  • BIST 9712.86
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 27 °C

ANTALYA POLİSİ SUÇ TARAMASI YAPTI

ANTALYA POLİSİ  SUÇ TARAMASI YAPTI
Antalya Emniyet Müdürlüğü polisleri, yurt genelinde eş zamanlı başlatılan "Türkiye güven ve huzur uygulaması" çerçevesinde adeta kentin dört bir yanını taramadan geçirdiler.

Yapılan huzur uygulamasında Antalya'nın giriş çıkışları, vatandaşların yoğunlukta olduğu toplu taşıma araçları, duraklar, otogarlar, tramvay durakları, havalimanı, deniz ulaşım bölgeleri, yatlar, meydanlar, alış-veriş merkezleri, park ve bahçeleri 2 aşamalı olarak denetlediler.

Antalya polisinden yapılan yazılı açılamaya göre "Mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, başta asayiş, terör ve narkotik olayları olmak üzere, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması varsa suç delillerinin ele geçirilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uygulamaya Antalya'da Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Çevik Kuvvet ve Deniz Limanı Şubeleri başta olmak üzere diğer birimlerimizden de personel takviyesi ile gerçekleştirilmiştir" denildi.

Bin 57 polisin, 244 ekip, 2 polis aracı ve iki dedektör köpek ile 52 noktada ve 324 umuma açık yerlerde yapılan huzur uygulamasında 6 bin 181 şahıs sorgulandı. Aranması bulunan 19 kişi yakalandı, bir zanlı gözaltına alındı. 4 ayrı vatandaşa adli ve idari ceza uygulanırken, 341 araç kontrol edildi. 6 araca 3 bin 301 lira para cezası uygulandı. Trafikten men bir araç yakalanırken, 291 işyeri kontrol edildi. 10 işyerine cezai işlem uygulanı7rken, 1 iş yeri kapatıldı.

Şehir giriş/çıkışları ile şehir merkezlerinde önceden tespit edilen (52) sabit uygulama noktası ve (324) umuma açık yerde şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapılan uygulamaların sonucunda; (6181) kişi sorgulanmış, arandığı tespit edilen (19) kişi yakalanmış, (1) şahıs gözaltına alınmış, (4) şahsa adli ve idari işlem yapılmış, (341) araç kontrol edilmiş, (6) araca (3.301.00) TL. para cezası uygulanmış, (1) trafikten men araç yakalanmış, (291) işyeri kontrol edilmiş, (10) işyerine cezai işlem uygulanmış (1) işyeri kapatılmıştır.

Ayrıca uygulama esnasında 25 şişe kaçak içki ele geçirilmiştir. Haber merkezi

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.