1
  • BIST 9474.94
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • Antalya 22 °C

Antalya polisinden yeni proje

Antalya polisinden yeni proje
Antalya Emniyet Müdürlüğü, suça sürüklenen çocuk olarak tabir edilen 18 yaşından küçük reşit olmamış ve herhangi bir suça sürüklenmiş çocuklar için “Umutların Hayal Olmasın”Projesini başlattı.

"UMUTLARIN HAYAL OLMASIN"

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada "Gelişim süreci içinde çocukların büyük bir bölümü gelişen teknoloji, kentsel yaşam, göçle gelmenin etkileri, toplumsallaşma ve çevreye uyum, akran ilişkileri ve ekonomik yoksunluklardan dolayı birtakım zorluklar yaşamakta ve çocukları suç işlemeye iten etmenler olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocukların suçtan uzak kalmaları, koruma, kollama ve sosyal gelişimlerini destekleyerek aynı hatayı tekrar yaşamamaları amacıyla Çocuk Şube Müdürlüğümüzce suça sürüklenen 12-15 yaş gurubu (50) çocuğa yönelik 5 Ağustos 2018 tarihinde Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) tarafından desteklenen “Umutların Hayal Olmasın” projesi başlatılmıştır." denildi.


Başlatılan projeyle çocukların karıştığı olaylar (suça sürüklenme vakası) tekrarlanmaması, çocukların karıştığı olayların önüne geçilerek suç ve suçlulukla mücadelede başarı sağlanması hedefleniyor.


Proje faaliyetleri kapsamında tespit edilen 12-15 yaş gurubu elli (50) çocuk ve ailelerine yönelik 05 Ekim günü saat 17.00’da Çocuk Şube Müdürlüğü toplantı salonunda Rol Model olarak davet edilen Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Çocuk Suçları Soruşturma Savcısı Ertuğrul HASTAOĞLU, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih İNCEYAVUZ ve Çocuk Şube Müdürü Mehmet TATAR’ın katılımıyla toplantı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda ailelerin dikkat etmesi gereken hususlar, çocukların korunması, çocuklara yönelik işlenen suçlar ve yapılan projenin önemi hakkında genel bilgiler verildi.



Ayrıca projede yer alan çocuklara, okulda kullanmaları amacıyla, çanta içerisinde 5 adet defter, silgi, kalem, kalem açacağı, resim boyaları, cetvel takımı ve kalemliğin bulunduğu kırtasiye seti hediye edilip, toplantı sonrası aileler ve çocuklarla birebir görüşmeler yapıldı.
İsmail Gürel

Bu haber toplam 3415 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.