1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 18 °C

Antalya ‘Yeşil Nefes’ alıyor

Antalya ‘Yeşil Nefes’ alıyor
Gerçekleştirdiği peyzaj çalışmaları ile Antalya’yı çiçek bahçesine çeviren Büyükşehir Belediyesi, 4,5 yılda 21 milyon çiçek dikti. Büyükşehir Belediyesi tüm hizmetlerini tek bir ağacı dahi kesmeden tamamlayarak örnek oldu.

 

Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla Antalya’nın güzelliğine güzellik katıyor. Türkiye’nin vitrini turizmin başkenti Antalya’yı rengarenk süsleyen Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü park, meydan ve kavşak düzenlemeleriyle de Antalya’nın görsel zenginliğini artırıyor. Bu çalışmalar kapsamında toprakla buluşturulan 21 milyon adet çiçekle Antalya rengarenk bir bahçeye döndü.  2 Milyon 500 bin ağaç dikimi gerçekleşti ve 98 bin metrekare alanda yeşillendirme çalışması yapıldı.

 

19 İLÇE RENGARENK

Büyükşehir Belediyesi kent merkezi ve 19 ilçede cadde, park ve bulvarlarda peyzaj ve bakım gerçekleştirdi. Ekipler, kavşaklar, refüjler, parklar, bahçeler ve mesire alanlarını ateş çiçeğinden, kedi tırnağına, petunyadan, vapur dumanına ve begonvile kadar renk renk çiçeklerle donattı. Böylece yol ve kavşaklarda yürütülen çalışmalarla, ilçe girişinden çıkışına tüm ana yollarda estetik bir görüntü sağlandı.

 

ÇEVRECİ DÖNÜŞÜM

Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği tüm projelerde bir ağaç dahi kesmeden tamamladı. İnşaat çalışmaları yapılan alanlarda bulunan ağaçlar yeni yaşam alanlarına taşındı. Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez-Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde örnek bir çalışma ile hak sahiplerinin bahçelerindeki 11 bin ağacı kesmeyip tekrar yaşatmak üzere koruma altına aldı. Ağaçlara, hangi evin bahçesinden söküldüğünü gösteren analiz numarası ve ev sahibinin ismini belirten plakalar takıldı. Ağaçlar, daha sonra proje içinde yer alan 260 dönümlük  Antalya'nın en büyük parkında değerlendirilecek

 

KONYAALTI’NA 6 BİN AĞAÇ

Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projeyle dünyanın en güzel sahiline dönüştürdüğü Konyaaltı Sahili, mavi ile yeşilin buluştuğu adres oldu. Proje, sahille bütünleşen geniş kullanım alanları rengârenk çiçeklerle bezenen peyzajı, yeşil alanları, sahil boyunca sıralanan ağaçları, doğal taşlarla kaplı yürüyüş yolları, bisiklet yolları, spor alanları, modern gölgelikleri ve oturma alanları ile vatandaşların vazgeçemeyecekleri bir cazibe merkezi haline geldi. Yaklaşık 30 bin m2 beton alanın yeşil alana dönüştürüldüğü proje kapsamında mevcut tüm ağaçlar korunurken ve yaklaşık 6 bin yeni ağaç dikildi.

Belediyeciliğin Oscar’ı olarak kabul edilen Çiçek Açan Şehirler Yarışmasında “Beş Çiçekli Altın Şehir” ödülünü alan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu ödülü hak ederek aldığını da göstermiş oldu. Mahsum ALTAŞ

 

Bu haber toplam 4166 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.