1
  • BIST 8794.28
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Antalya 18 °C

Antalya'da kaçak içki operasyonu

Antalya'da kaçak içki operasyonu
Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği görevlilerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda 7 kişi gözaltına alındı.

Yaklaşık üç aydır sürdürülen planlı çalışma kapsamında şüpheliler yakın takibe alınarak sahte alkol üretimi yaptıkları yerler ile depoladıkları adresler tespit edilerek yapılan yakalama neticesinde; sahte bandrollü toplam (187) adet değişik markalarda sahte içki, (608) litre sahte alkol, (264) adet sahte TAPDK bandrolü, (140) litre etil alkol, içki yapımında kullanılan çok sayıda boş şişe, etiket, gıda boyası, aroma gibi çok sayıda sahte içki yapmaya yetecek malzeme ele geçirilmiştir.

Ele geçirilen kaçak/sahte içkilerin analiz raporlarında Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliğine uygun olmadığı ve insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilmiştir.

 05 Şubat günü yapılan operasyon ile yakalanarak gözaltına alınan (7) şüpheli hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Etmek” ve TCK. 186. Madde kapsamında (Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş her tür yenilecek veya içilecek şeyleri veya ilaçları satan, tedarik eden ve bulunduran) suçlarından adli işlem yapılmış, (5) şahıs Antalya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

Şüphelilerin sosyal medyada oluşturdukları sahte hesaplar üzerinden veya arkadaş çevrelerini kullanarak sahte içkileri geniş kitlelere pazarladıkları,  bu yolla yüksek miktarda haksız kazanç elde edikleri tespit edilmiş, yapılan çalışma süresince toplam (18) şahıs hakkında “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Etmek” suçundan adli işlem yapılmış ve bu şahıslardan (10)’ u Antalya Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır.

 Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak İlimiz genelinde kaçak/sahte içki üretimi yapan ve halkın sağlığını tehdit eden şahıslar ile yasadışı organizasyonlara yönelik mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.