1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • Antalya 16 °C

ANTALYA’DA KADININ MÜHRÜ VAR!

ANTALYA’DA KADININ MÜHRÜ VAR!
Antalya Kadın Kolları İl başkanı Nilüfer Deveci ve ekibi yerel seçim çalışmalarına başladı. İlk iş olarak Antalya da Chp’nin tüm kadın aday adaylarını bir araya getiren Deveci, aday adaylığı sürecinde ve sonrasında atılması gereken adımları konuştu.

 Antalya Kadın Kolları İl başkanı Nilüfer Deveci ; “Kadın temsiliyetini arttırabilmek, belediye meclislerinde, muhtarlıklarda kadınları görebilmek adına mücadele ediyoruz.17 yıldır kadını yok sayan, eve kapatmaya çalışan, sosyal yaşamdan uzaklaştırmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. İktidarın bu yaklaşımına karşı kadınlar hiçbir mazan mücadeleden vazgeçmediler, vazgeçmeyecekler. Bizi bundan uzaklaştıramazsınız, yıldıramazsınız, susturamazsınız. Bizi korkutup eve kapatamazsınız. İnançlıyız, kararlıyız ve hazırız! Taki siyasetteki erkek egemen sistem bitinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

 

ÇALIŞMAYA DEVAM EDİLMELİ

19 İlçenin Kadın Belediye Başkan Aday Adayları ve Kadın Belediye Meclis Üyesi Aday Adaylarının yer aldığı toplantıda; Aday Adayları kendilerini tanıtarak taleplerini dile getirdiler. “Önemli olan süreci birlikte geçirmek. CHP’de aday gösterilmek çok büyük bir onurdur ama aday gösterilmediğiniz zaman sergileyeceğiniz davranış partiye bağlılığınızı, liyakatinizi ve kişiliğinizi ortaya koyar. Aday gösterilmediğiniz zaman çalışmanız devam etmeli” diye konuştu.

 

DESTEK SÖZÜ

Deveci; “Kadınlar aday olmak, yetki almak isteyince erkekler “Biz bu işi sizden daha iyi yaparız, bu dönem yapalım gelecek dönem size bırakırız” diyorlar. Kadınların siyasete yeterli zaman ayıramayacakları, ekonomilerinin yetmeyeceği gibi engellerle önü kesiliyor. Kadınlar sahada çalışsın, alanda olsun ama siyasette olmasın diyorlar. Bıçak kemiğe dayandı. Artık bu engeller kalkmalı. Fermuar sistemi, cinsiyet kotası gibi pozitif ayrımcılıklar dile getiriliyor ama uygulamada bunu göremiyoruz. Siyaset sadece erkeklere bırakılamayacak kadar ciddi bir iştir” dedi. Kadınların temsil noktalarında daha çok yer alması ve aday belirlemede cinsiyet kotasının yüzde 50 oranında uygulanması için taleplerini dile getiren kadınlar, çalışmalarında birbirlerine destek olacaklarının sözünü verdiler. HABER MERKEZİ

 

Bu haber toplam 2895 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.