1
  • BIST 9836.42
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 26 °C

ANTALYA'LI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİ KAPTI

ANTALYA'LI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİ KAPTI
ANTALYA'LI ÖĞRENCİLER ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJESİNDE ÇEŞİTLİ KATEGORİLERDE İKİ BİRİNCİLİK, BİR İKİNCİLİK, BİR ÜÇÜNCÜLÜK VE İKİ TEŞVİK ÖDÜLÜ ALDILAR

 


TÜBİTAK TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ANTALYA’DAN          


2204-B TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye Finalleri sonuçlandı. Antalya'lı öğrenciler araştırma projelerinde 2 Türkiye birinciliği,  1 ikincilik, 1 üçüncülük ve 2 teşvik ödülü aldılar. 

Tübitak'ın Ortaokul Öğrencileri arasında yaptığı Araştırma Proje yarışmasına eğitimde yapılan değişim ve dönüşümler sonrasında elde edilen başarılar ile adından çok sık söz ettirmeye başlayan Antalya'dan 346 okul katıldı. 
Antalya Tübitak'ın bu yarışmasında "Etkolojiyle ekonominin arasındaki dar geçitte, yeşilin maviyi  yok etme gücüne örnek Okaliptus" projesiyle,  Coğrafya-Ekolojik Denge tematik alan kategorisinde ve "Yönlendirilmiş eşkenar üçgenler ile üretilen sayı dizileri projesiyle, matematik-Algoritma/mantıksal tasarım tematik alanı kategorisi ile birincilik ödülünü aldılar. 

Antalya'lı öğrencileri ayrıca, "Güneş ışığının, iç mekan aydınlatması ve fotovoltaik güneş hücrelerinin yüksek güçte elektrik üretiminde kullanılması için optik bir tasarım" projesiyle  Fizik, yenilebilir enerji tematik alanı kategorisinde ikincilik ödülü, "Hüzün turizminin öğrencilerinin vatanseverlik tutumları üzerine etkisi, değerler eğitimi projesiyle, değerler eğitimi tematik alanı kategorisinde üçüncülük ödülü, "Amaca giden her yol değil, doğru yol mubahtır, değerler eğitimi" projesiyle tematik alanı kategorisi, "Kas kontrolü robot el, teknoloji tasarım" robotik ve kodlama tematik alanı kategorisinde teşvik ödülü aldılar. 

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Milli eğitim Müdürlüğünden yayınladığı mesajı ile yarışmaya katılan tüm okul öğrencilerine teşekkür ederek, "Dereceye giren ve ödül alan proje sahibi öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz" dedi. 

Haber merkezi 

Bu haber toplam 2865 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.