1
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 27 °C

ARSLAN GİBİ ZAFER

ARSLAN GİBİ ZAFER
Dün Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ATSO'Da düzenlenen toplantısına katıldım. Onlarca iş insanı, STK Temsilcileri ve bir çok vatandaş katılmıştı. Ancak AK Parti teşkilatı neredeyse yoktu.

Neden neredeyse diyorum açıklayayım. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve aynı zamanda Maliye Bakanı geliyor, ama salonun yarısı boş. Bakıyorum etrafıma AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş gelmiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel gelmiş. Menderes Türel'i destekleyen gruplar gelmiş. Bazı AK Partili büyükşehir meclis üyeleri gelmiş. Döşemealtı İlçe başkanı ve ekibi orada hazır. Muratpaşa İlçe teşkilatı da orada görebildiklerimin arasındaydı. 
Ama o kadar.
Salonda kalabalığı gösterenler Menderes Türel'in yanında olanlar. Vallahi Menderes Türel'de olmasa Antalya teşkilatı olarak koskoca bakın boş salona konuşturarak orada rezil olacaklardı.  Teşkilat olarak maalesef geçer not alamadınız. Herhalde Bakan Albayrak'ta bunun farkındadır. 
ARSLANLAR GİBİ ÇALIŞTI
Toplantının ikinci bölümü olan soru-cevap bölümünde basın dışarı çıktı ama ben yerimden kıpırdamadım. Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan ayağa kalktı ve bakana "Sayın bakanım, geçtiğimiz günlerde sayın Cumhurbaşkanımız ile yaptığımız görüşmede bize ulaşımda KDV'nin indirileceği sözü verilmişti. Mali Bakanlığı ile ilgili olarak bunun ne aşamada olduğunu merak ediyoruz ve tüm Ulaşımda görev alanlar aylardır bu düzenlemeyi bekliyoruz" dedi. 
Bakan hemen "Yasin bey, dün yaptığımız toplantıda bu konu gündeme geldi ve görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız söz verdiyse bunun gereğini yerine getiririz. Durun hemen soralım, şu saatlerde belkide kanun geçmiş olabilir" dedi. Danışmanlarına talimat verdi ve hemen son durumun sorulmasını istedi. 
Bir süre sonra cevap geldi, Bakan Albayrak "Yasin bey, arkadaşlarınıza müjde verebilirsiniz. Şu anda kanun meclise gelmiş. Önümüzdeki hafta torba yasa ile meclisten geçecek ve KDV 1.5 seviyesine düşecek. Hayırlı olsun" dedi.
Göreve geldiği günden bu yana Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan bu konuda büyük çabası ve çalışması vardı. Gittiği her yerde, her yetkiliye bu konunun çözümlenmesi için çaba sarfediyordu. Ankara'da Maliye Bakanlığı, Başbakanlık sonunda Cumhurbaşkanlığına yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ulaşarak konuyu çözüme kavuşturdu.
Tabi burada ona en büyük desteği ise AESOB Başkanı Adlıhan Dere değil, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi. Menderes Türel ve Yasin Arslan aslında sadece otobüsçülerin değil, taksicilerin, minibüsçülerin yani ulaşımda görevli harkesin sorunu çözmüş oldu. 
Şimdi Menderes Türel ve Yasin Arslan'ın verdiği bu mücadelenin sonucunda aldıkları başarıyı Adlıhan Dere  daha önce yaptığı gibi, esnafa vermediği hizmetleri kendisine mal etmeye çalışırsa hiç şaşırmam.
 Nitekim bunun ilk sinyalini verdi ve ayağa kalkıp, Bakan beye "Esnafa ve taksicilere verdiğiniz destekden dolayı teşekkür ediyorum" gibi bir şeyler söyledi. Ama Adlıhan Dere,  Yasin Arslan'ın bu başarısının üzerine konmak için hem kendisi, hemde taksicilerin kayıtlı olduğu Şoförler Odası Başkanı kankisi Mehmet Ali Alkan'ı ön plana çıkarmaya çalıştı. Yahu orada Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan yoktu bile. Varsa da ben görmedim. 
Kankilikleri nereden geliyor diye sorcak olursanız hemen onu da belirteyim. Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan'ın yaptıklarını soruşturan müfettişler geçmiş gün hafızam beni yanıltmıyorsa yüze yakın  taksi plakasının kendisi ve yakınları adına kayıtlı olduğunu tespit etti. Bu arada müfettişler Adlıhan Dere adına da taksi plakaları buldu. Basitçe anlatmaya çalışayım.  Adlıhan Dere, misal Kepezaltı taraflarında rantı düşük yerlerden 75 bine taksi plakası almış, hoop bir katakülleyle Adlıhan Dere'nin taksileri TerraCity'in oradaki rantı yüksek taksi durağına kaydırılıvermiş. Atıyorum, 75 bine alınan taksi plakası 750 bine fırlayıvermiş. Müfettişteki iddialar böyleydi.  
 Daha bir sürü bir sürü yolsuzluk iddiaları müfettiş raporlarında havaya uçuştu. Sonunda o dosya müfettişin suç duyurusuyla şimdi Antalya Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturuluyor. Yakında dava açılır ve birlikte yargılanmaya başlarlar. Veya takipsizlik kararı verilir. Bilemem bunu yolsuzluk soruşturmasını yapan Cumhuriyet Savcısının takdirinde. Suç unsuru bulursa yargılamaya sevk eder, mahkemede ya aklanırlar, ya da ceza yerler. Bunlar hukukun bileceği şeyler. 
Yasin Arslan'a buradan sesleniyorum. Aylardır tırnaklarınla kazandığın bu başarıyı Adlıhan Dere ve Mehmet Ali Alkan kendisine mal etmesine izin verme. Bu başarı ve zafer  Menderes Türel'in desteği ile senindir!  

Bu haber toplam 2788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.