1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • Antalya 17 °C

ASSİM’le Türkiye demokrasisi yükselecek

ASSİM’le Türkiye demokrasisi yükselecek
Başkan Uysal, Kars, Ardahan ve Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği’nin gecesinde, ASSİM'de kurulan sivil toplum kuruluşları işbirliğinin Türkiye’nin demokrasisiyle birlikte hak ve özgürlükler alanını yükselteceğini söyledi.

Başkan Uysal, Kars, Ardahan ve Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlendiği geceye katıldı. Gecede Başkan Uysal’a Türkiye’nin en soğuk üç ilinden gelerek Antalya’ya yerleşen insanların sıcak ilgisi vardı.

Başkan Uysal, gecede yaptığı konuşmada, sivil toplum faaliyetlerinin dünyada şehirleri ve ülkeleri geliştirdiğine dikkat çekti.  Derneklerin ilişki ağları genişledikçe, farklı alanlarda faaliyet yürüten diğer sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri oluştukça ülke ve şehrin sorunları üzerine çalışmaya başladıklarını, kamu yararını ön plana aldıklarını belirten Başkan Uysal, şöyle konuştu:

“Bu anlamda sivil toplum kuruluşları bizim iş ortağımız, bizim çalışma arkadaşlarımız. Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerimizde (ASSİM) 129 adet derneğimiz ve diğer derneklerimiz tesisimizden sonsuz faydalanabiliyorlar. Bunun nedeni insanlarımızın kamu yararına, toplum yararına bir şeyler yapmamızı istememiz. Öyle bir hale geleceğiz ki, bütün derneklerimiz, bütün dünyadan kaynak bularak, proje bazlı çalışmaya başlayacaklar. İstiyorum ki, ASSİM’de 300 proje birden yürüsün.”

ASSİM merkezli sağlanacak bu birlik ve beraberliğin, dayanışmanın hem demokrasi hem de hak ve özgürlükler alanında Türkiye’yi yükselteceğini belirten Başkan Uysal, “Hem de refahımız, zenginliğimiz, üretimimiz, inovasyonumuz yükselecek. Bu konuda derneklerimizi desteklemeye, derneklerimiz ile dayanışma içerisinde olmaya, insanlarımıza asla gurbette hissettirmemeye tasada ve kıvançta beraber olduğumuzu her yerde haykırmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Haber Merkezi

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.