1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 20 °C

ATB Başkanı Çandır'dan 29 Ekim mesajı

ATB Başkanı Çandır'dan 29 Ekim mesajı
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajı:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98'inci yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Bağımsızlık ateşi ruhuyla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nın ardından “egemenlik milletindir” anlayışı ile Cumhuriyet ilan edildi. Halkın kendi kendini yönettiği rejimin ilan edilmesi her ne kadar sancılı olsa da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsü ve kararlılığıyla halkın iradesi her şeyin üzerinde tutuldu. Çocuklarımız bağımsızlık mücadelemizi, cumhuriyetin hangi şartlarda, neden, nasıl ilan edildiğini öğrenmeli. Öğrenmeli ki cumhuriyete daha sıkı bağlarla sahip çıkmalı.

 

Cumhuriyetin kurulmasının ardından eğitimden ekonomiye, sağlıktan hukuka bir çok alanda yapılan önemli hamlelerle kalkınma ve dönüşüm seferberliği başlatıldı. Güçlü Türkiye böyle yaratıldı. Biz de güçlü Türkiye’yi daha ileriye taşımalıyız. Ata’mızın işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefimizden vazgeçemeyiz. Bunun için demokrasi, hukukun üstünlüğü, temel haklar, özgürlüklerden taviz vermeden ekonomik atılımı gerçekleştirmeliyiz.

Cumhuriyet rejimi bize bu gücü vermektedir. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’in işaret ettiği gibi ‘çalışkan olmak’tan başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, daha fazla istihdam sağlayarak güçlü bir ülke olacağımızın bilincindeyiz.

 

Cumhuriyet Bayramını kutluyor Önderimiz Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşları ve vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun"

Bu haber toplam 825 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.