1
  • BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • Antalya 15 °C

Atık Pil Toplamada büyük başarı

Atık Pil Toplamada büyük başarı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenen atık pil kampanyasında 13 ilçe arasında dereceye giren 3 okula ödülleri verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) öncülüğünde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenen okullar arası atık pil toplama kampanyası büyük ilgi görüyor.

3 okul derece yaptı

Döşemealtı, Kumluca, Aksu, Kaş, Korkuteli, Gazipaşa, Finike, Kemer, Elmalı, Demre, Akseki, Gündoğmuş ve İbradı'nın yer aldığı grupta, öğrenciler en çok pili toplamak için yarıştı. 13 ilçe arasında 65 kilogram atık pil toplayan Antalya Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 45 kilogram atık pil toplayan Döşemealtı Yeniköy İlkokulu ile 42 kilogram atık pil toplayan Albay Süleyman Külahçı İlkokulu dereceye girdi. Döşemealtı'ndan 15 okulun kampanyada yer aldığı belirtildi.

Ödülleri verildi

En çok atık pil toplayan okullara, dernek tarafından temin edilen satranç ve spor malzemelerinden oluşan ödüller, Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Figen Çörekçi tarafından okul yöneticilerine törenle teslim edildi.  Çörekçi, öğrencilere çevreye duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Çevreye duyarlı nesiller

Kampanya ile atık pillerin kaynağında ayrı toplanarak, çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi, okullarda çevre bilinci aşılayarak geleceğin büyüklerini küçük yaşta bilinçlendirmek ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşulması hedefleniyor. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1595 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.