1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Antalya 10 °C

ATSO Fikir Yarışması’nda Başvuru Süresi Uzatıldı

ATSO Fikir Yarışması’nda Başvuru Süresi Uzatıldı
ATSO Başkanı Davut Çetin, Cumhuriyetin 100. Yılında Antalya’ya “simge” bir eser kazandırmak için açılan “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Eseri Projesi’nin başvuru süresinin kamuoyunun yoğun ilgisi üzerine 15 Ekim’e kadar uzatıldığını açıkladı.

7’den 70’e herkesin katılımına açık olan fikir yarışmasının beklenenin üzerinde bir ilgi gördüğünü belirten Davut Çetin şunları kaydetti; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılını kentimizde simge bir eserle taçlandırmak istiyoruz. Amacımız; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında, Cumhuriyetimizin kurucularının aziz hatıralarını anmak, gelecek nesillerin bu gururu yaşamasını ve yaşatmasını sağlamaktır. Atamız’ın “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” sözü, bizim için her zaman büyük bir moral ve gurur kaynağı olmuştur.

Bu eserle, Cumhuriyetimizin başarısının sembollerinden birisi ve Türkiye’nin vitrini olan Antalya’nın tarihi ve doğal zenginliklerinin yanı sıra, 21. yüzyılın çağdaş, yenilikçi, dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri sevgi, saygı, hoşgörüyle kucaklayan bir kent olduğunu göstermek arzusundayız.

Antalya’da Cumhuriyetimizin 100. Yılı simge eseri ne olmalıdır? Bilim insanından sanatçıya, öğrenciden ev hanımına tüm hemşerilerimizi Cumhuriyetimizin 100. Yılı Eseri Projesi için birlikte düşünmeye davet ediyoruz.

Cumhuriyetimizin ilke ve değerlerini en iyi şekilde temsil edecek; özgün, yenilikçi, sürdürülebilir, uygulanabilir, Antalya kenti doğal, kültürel ve tarihi yapısına uygun, geçmişten günümüze kentin tarihi, kültürel birikimi ve belleğinin izlerini taşıyan en iyi 10 fikir, ATSO, SİAD’lar platformu, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Kent Konseyi ve TMMOB’a bağlı Meslek Odaları temsilcilerinden oluşan Çalışma Komitesi tarafından belirlenerek kamuoyuna açıklanacak. En iyi 10 proje fikrinden değerlendirme kriterlerini tam olarak karşılayanların her birine 5 bin TL ödenecek. Proje seçimi için geniş katılımlı çalıştay düzenlenecek, paydaş kurum ve kuruluşların temsilcilerinin fikir ve önerileri de dikkate alınacak.”

 

Fikir başvurularının Oda’nın resmi internet sitesi atso.org.tr’de yer alan online form aracılıyla alınacağını belirten Davut Çetin, “Yaş sınırlaması yok. Eser, geçmiş ve gelecek konseptiyle ve Antalya’nın gelecekteki simge eserlerinden birisi olarak düşünülmelidir. Antalya’nın sosyal, kültürel, turistik yaşamına zenginlik katmalıdır. Eser fikir önerileri, heykel, eğitim projesi, rekreasyon projesi, müze, kütüphane, konsept sokak, denizaltı müzesi gibi farklı niteliklerde olabilir, ancak proje eseri için sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, finansman imkanları ve verimliliği koşulları dikkate alınacaktır. Katılım için son tarih, 15 Ekim 2021 Cuma, saat 24.00’tür.

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.