1
  • BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • Antalya 22 °C

ATSO’dan haksız rekabet uyarısı

ATSO’dan haksız rekabet uyarısı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, hafta sonu genelge ile kapatılan iş yerlerinin yapamadığı satışların açık olan marketler tarafından yapılmasının önüne geçilmesini istedi.

Hafta sonu kısıtlamalarında iş yerlerini de kapatmak zorunda olan sektörlerin ürünlerinin kısıtlamalardan muaf tutulan işletmeler tarafından satılmasına tepti gösteren ATSO Başkanı Davut Çetin, “Özellikle bu dönemde zincir marketlerin her ürünü satması çok büyük bir haksız rekabete yol açmakta. Bunun önüne geçilmesi için Bakanlığımızın denetimlerini artırmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çetin: Üyelerimiz çarklarını zorla döndürürken haksız rekabete de maruz kalıyorlar 

Konuyu daha önce de defalarca dile getirdiklerini ifade eden Başkan Davut Çetin, “Hediyelik eşya, tekstil, inşaat malzemeleri, kırtasiye, hırdavat gibi ürünlerin satışlarının hafta sonlarında yapılması bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalarımız için çok büyük bir haksız rekabete yol açmakta. Halihazırda içinde bulunduğumuz dönemde çarklarını zorla döndürmeye çalışan üyelerimiz, bir de bu şekildeki haksız rekabete maruz kalıyorlar. Bu durumun en kısa sürede önüne geçilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ATSO’ya bağlı sektörlerdeki üyelerden bu konu ile ilgili çok fazla şikayet aldıklarını da ifade eden Başkan Davut Çetin, “Mart ayında yayımlanan genelgede bu kısıtlamalar zincir marketler için de mevcuttu. Bugün de Mart ayındaki genelgenin yeniden uygulanarak haksız rekabetin son bulmasını diliyoruz. Ticaret Bakanlığı’mızın konuyu en kısa zamanda gündemine alacağına inanıyorum” dedi.

Bu haber toplam 759 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.