1
  • BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Antalya 22 °C

ATSO'NUN GÜNDEMİ: AŞI, DESTEK VE MÜLTECİ SORUNU

ATSO'NUN GÜNDEMİ: AŞI, DESTEK VE MÜLTECİ SORUNU
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Süleyman Özer'in başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleşti.Meclisin gündemi, aşı, destek ve mülteci sorunu oluşturdu


ATSO'NUN GÜNDEMİ: AŞI, DESTEK VE MÜLTECİ SORUNU

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Süleyman Özer'in başkanlığında çevrimiçi olarak gerçekleşti.
Meclis Başkanı Süleyman Özer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, başta Manavgat olmak üzere ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen orman yangınları ile geçtiğimiz günlerde Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Meclis Başkanı Özer,  Manavgat'taki orman yangınında yaşamını kaybeden üç vatandaş ile Karadeniz'de yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve felaketlerden yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımıza acil şifalar diledi.

Başkan Davut Çetin Manavgat'ta
Meclis toplantısına Manavgat'tan zoom üzerinden katılan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, yangının hala kontrol altına alınamadığını söyledi. İki gündür Manavgat'ta temaslarda bulunan Davut Çetin, "Maalesef Manavgat'ta başlayan orman yangını Serik girişine kadar geldi. Hala kontrol altına alınamadı. Manavgat'ta neredeyse orman kalmadı. Üç vatandaşımız yaşamını kaybetti. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Manavgatlı hemşehrilerime geçmiş olsun diyorum.

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli, ve Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Manavgat'talar. Umuyorum en kısa sürede yangın kontrol altına alınır ve bu felaket biter" dedi.
Pandemi nedeniyle Antalya'da vaka sayılarının bugüne kadar ki en yüksek seviyeye çıktığına da dikkat çeken Davut Çetin, "Mutlaka aşı olmalıyız. Aşı konusunda tüm yakınlarınızı tanıdıklarınızı uyarın" çağrısı yaptı.


AĞUSTOS VE EYLÜL AYLARINI KAYBETMEK İSTEMİYORSAK ACİL ÖNLEMLER ALMALIYIZ!
Meclis toplantısını pandemi nedeniyle yeniden sanal ortamda yapmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Yardımcısı M.Cihangir Deniz şöyle konuştu: "Bayram sevincimiz vaka sayısındaki artışla yarım kaldı. Haziran'da 100 bin kişide 28 olan vaka sayısı 70'e dayandı. Kent merkezindeki kırmızı bölge artışı yurtdışında bile haber oluyor. Bu artışı durdurmak için hepimiz dikkat etmek zorundayız.Biz koronavirüsten bıktık, ama virüs bizden bıkmadı. Ülke olarak aşı ithalatını ve aşı programını başardık, ama aşı olmayanlara ve önlem almayanlara takıldık" dedi. 

TOPLU MEKANLARA GİRİŞLERDE AŞI KURALI GETİRİLMELİ!
Başkan yardımcısı M.Cihangir Denitz, "Bizim de aşı kartı uygulamasına geçmemiz gerektiğine inanıyorum. Toplu mekanlara girişlerde aşı kuralı getirilmelidir. Maske ve mesafe kurallarından vazgeçemeyiz. Herkesi, çalışanlarımızı aşı olmaya teşvik etmeliyiz, aşı olmayanları uyarmalıyız, maske ve mesafe kurallarına uymayı zorunlu tutmalıyız. Komitelerimiz kendi sektörlerine çağrı yapmalıdır. 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ

Başkan Yardımcısı Deniz, "Eğitim sektöründe okullar açılacak mı nasıl açılacak tam bilinmiyor. Bu dönemde artık en azından ilk ve orta öğretimde normale dönülmelidir, çünkü çocuklarımızın kültürel gelişimi en önemli konudur, her şeyden vazgeçebiliriz, ama çocuklarımızın geleceğinden vazgeçemeyiz" dedi.

15 KAT İNŞAATA KARŞI ÇIKMALIYIZ!
ATSO Başkan yardımcısı M. Cihangir Deniz, "Tekstil sektörümüz gibi sektörlerimiz gümrüklerde gecikme ve işlem maliyetlerinden şikayetçidir. Gecikmeler ve maliyetler ihracatçıyı bezdirmektedir. Gümrük işlemlerinin hızlandırılmasını ve maliyetlerin düşürülmesini talep ediyoruz. Mühendislik grubumuz falezler üzerinde 15 kat inşaata izin veren imar planı değişikliğine karşı çıkmaktadırlar. Taşıt kiralama sektörümüzün Havalimanı ile ilgili sıkıntıları ve önerileri de önemlidir. Gerçekten Havalimanı otoparkı, yolcu giriş ve çıkış yerleri yetersizdir.  Sektörümüzün şikâyet ve önerileri haklıdır." dedi. 
FAİZSİZ KREDİ DESTİĞİ İSTİYORUZ!
Başkan Yardımcısı Deniz, "Bir başka talep konusu kredi desteğidir. Yani faizsiz veya düşük faizli kredidir. Gerçekten de pandemi döneminde kapanan ve iş hacmi düşenlere daha fazla destek olunmalıydı, hatta destekler devam etmeliydi. Fakat şu anda ekonomide bir yaz rehaveti yaşanıyor. Sektörlerimizden destek talebi gelirken, diğer tarafta ekonomi uçuyor gibi bir hava var. Turizmde canlanmanın yanı sıra otomobil ve beyaz eşya gibi sektörlerde satış artışının devam etmesi de piyasanın çok canlı olduğu kanaatini yaratıyor. Ekonomide  pandemide olduğu gibi, ekonomide de rehavete yer yoktur.  Eylül ayından itibaren yavaşlamayı daha net göreceğiz ve bu rehavet sona erecektir. Hükümetin de bu konuları masaya yatıracağına, sektörel destekleri gündeme alacağına inanıyoruz." dedi. 

MÜLTECİ SORUNU
Konuşmasında Afganistan ve Suriye'den gelen mültecilerin durumuna da değinen Deniz, "Bugünlerde ülke gündeminde önemli bir konu da Afganistan'dan ve Suriye'den gelen göçün durumu. Yabancı düşmanlığı hastalıktır, dolayısıyla bunu teşvik edemeyiz. Fakat Türkiye, dünyada 3 milyar euro için mülteci bekçiliği yapan bir ülke gibi görülüyor. Avrupa'nın ve ABD'nin bekçisi olamayız. Bu göç Türkiye'de başka riskler de yaratmaktadır.  Göçmenler olmazsa üretim durur diyen üreticiler var. Gerçekten de bizim gençlerimiz evde oturuyor, tarımda ve bazı sanayi kollarında göçmenler çalışıyor. Göçmen işçileri mi çare olarak göreceğiz, yoksa gençlerimizin durumunu mu masaya yatıracağız? Göçmenler ucuza çalışsın, gençlerimiz evde otursun diyemeyiz. Böyle giderse çalışma nedir bilmeyen bir gençliğimiz olacak" dedi. 

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.