1
  • BIST 8988.6
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Antalya 22 °C

AÜ’nün doğu kapısı yenileniyor

AÜ’nün doğu kapısı yenileniyor
AÜ yeni öğretim yılında bazı yenilikler yapacak. Üniversitenin Meltem’e bakan kapısı yeni yıl için yenileniyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Şehrin Meltem Mahallesi’ne baktığı için Meltem Kapısı olarak bilinen Doğu Kapısı’nda yenileme çalışmasının sürdüğünü söyledi. Ünal, “Üniversitemizin en eski ve en çok kullanılan kapısı olan Doğu Kapısı için Üniversite’nin Şehre açılan kapısı demek abartı olmayacaktır. Bu nedenle Doğu Kapısının Üniversitemize gelen öğrencilerimizi ve misafirlerimizi karşıladığımız, vizyonumuzu ve misyonumuzu ortaya koyan, gözlere estetik görünen, gönüllerde saygınlık uyandıran Akdeniz Üniversitesi’ne yakışır bir kapı olmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Daha güvenli bir ortam

Rektör Ünal, “Doğu kapısının mevcut hali artan öğrenci ve taşıt yoğunluğuna cevap verememekte, özellikle sabah saatlerinde bu kapının önünde uzun araç kuyrukları oluşmakta ve 3’üncü Hafif Raylı Sistem Projesi’nden dolayı meltem kavşağında düzenleme olacağını da dikkate alarak doğu kapısını yenileme kararı aldık. Yeni yapılacak kapı ile birlikte sadece görsel anlamda bir değişiklik yapılmayacak, aynı zamanda otomasyon sisteminde de bir yenilenme yapılacak. Yeni sistemde otomatik plaka okuma sistemi ile Kampüse giriş çıkış yapan araç bilgileri, kimlik okuma sistemi ile de şahıs bilgileri koordineli olarak anında ilgili birimlerle ile paylaşılacak. Bu durum Üniversitemizde daha güvenli bir ortam oluşmasına büyük katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

 

LAÇİN KARTALI MOTİFİ

26 Haziran 2018 tarihinde ihalesi yapılan 23 Temmuz 2018 tarihinde yapımına başlanan Doğu Kapısının 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. AÜ’nün yenilenecek kapısında, üniversitelerin ürettiği bilgiyi ifade eden üst örtünün açılmış bir kitap, bu bilginin de güç ve yükselmeyi sağladığından ilham alınarak, Türklerde bilindik bir sembol olan 'Laçin Kartalı' motifinden faydalanılacak. Yapının yere oturan kısmında geleneksel yapı malzemesi taş, üst tarafında ise çelik kullanılarak geçmiş ile gelecek arasındaki bağ temsil edilecek. Yapılan her işte olduğu gibi yeni kapının yapımında da kendi değerlerinden destek alan Akdeniz Üniversitesi’nde projenin mimarlığını AÜ Mimarlık Fakültesi’nden Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Bakır üstlendi. TAYFUN KAYRANCIOĞLU

Bu haber toplam 3096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.