1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 20 °C

Babasına ciğerini verdi

Babasına ciğerini verdi
Yaşamlarını Antalya'da sürdüren ve karaciğeri iflas eden Dursun Sırtıkara'nın imdadına evli ve iki çocuk annesi kızı olan Sevgi Bakır yetişti.

. Babasının karaciğerinin iflas ettiğini öğrenen Sevgi Bakır, hiç tereddüt etmeden, karaciğerinden parçayı babasına verdi. İstanbul'da gerçekleşen nakil sonrası baba ve kızı sağlıklı bir yaşama yeniden merhaba dediler.

Uzun yıllar önce Tokat'tan Antalya'ya gelerek yaşamını burara sürdüren evli ve 7 çocuk babası Dursun Sırtıkara, geçtiğimiz yıllarda rahatsızlandı. Bir süre hastanede tedavi gören Sırtıkara, hastaneden çıktıktan sonra doğal yaşama geri dönerek, Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı köyüne geri döndü. Ancak rahatsızlığı burada devam etti. İstanbul'da bulunan kızı Sevgi Bakır'ın yanına giden Dursun Sırtıkara, yapılan ilk tedavisinde karnından 7 kilo civarında biriken sıvı alındı. Sırtıkara'nın karaciğerinin iflas ettiğini belirten doktorlar, acil nakil olması gerektiğini belirttiler. Babasının karaciğerinin iflas ettiğini öğrenen Sevgi Bakır, hiç düşünmeden babasına donör  olarak ciğerini verebileceğini belirtti.

 

YAVRUM BANA HAYAT VERDİ

İki gün içinde yapılan tetkiklerin ardından yapılan acil ameliyata alınarak kızından alınan karaciğer parçası babasına nakledilerek hayata döndürüldü. Kızının ciğeri ile hayata tutunan Dursun Sırtıkara, "Yavrum bana hayat verdi. Görecek günümüz, yaşayacak hayatımız varmış demek ki" dedi. Babasına canını bile verebileceğini belirten Sevgi Sırtıkara ise "Babam bizler için geceler boyunca hiç izin yapmadan çalıştı. Babam olmaz ise ailemiz dağılacaktı. Onun yokluğuna katlanamazdım" dedi. Baba ve kızı, önümüzdeki günlerde hastaneden taburcu edilecekler. Masum Altaş

Bu haber toplam 3896 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.