1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 24 °C

BAŞARAMAYACAKSINIZ

BAŞARAMAYACAKSINIZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 6-8 Mayıs tarihleri arasında Aksu’da bu yıl ilki gerçekleştirilen “Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali” için günlerdir medyada ve sosyal medyada yapılan eleştirilere yazılı bir açıklamayla cevap

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 6-8 Mayıs tarihleri arasında Aksu’da bu yıl ilki gerçekleştirilen “Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali” için günlerdir medyada ve sosyal medyada yapılan eleştirilere yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

 

 

Başkan Böcek yaptığı yazılı açıklamada basındaki bazı kesimlerce kesimlerce iddia edildiği gibi iş insanı Fettah Tamince’nin sponsor olmadığını, sadece kurucusu olduğu Bilim Üniversitesinden akademik destek aldıklarını, ayrıca iddia edildiği gibi 20 milyon civarında bir harcama yapılmasının hayal ürünü olduğunu belirterek “Toplam 6 milyon 700 bin lira” olduğunu açıkladı.

 

ABB Başkanı Muhittin Böcek, “Bu kültürü yaşatmak için anlamak, anlamak için bilmek zorunda olduğumuzun bilinciyle uluslararası alanda düzenlediğimiz bu festival ile ilgili son günlerde bazı basın yayın organlarında gerçeği yansıtmayan haberler çıkmıştır. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali'ne 29 ülke, 11 Büyükşehir Belediyesi, 28 il/ilçe belediyesi, 128 dernek ile 68 kadın kooperatifi katılmıştır.” Dedi.

 

Açıklamada ayrıca teknik detaylara da yer verilerek “Yörük kültürünün bilimsel yönleriyle ele alındığı festival kapsamında düzenlenen 3 bilimsel puanlı sempozyum ve 2 çalıştaya, Antalya başta olmak üzere 14'ü yabancı 32 üniversiteden 99 bilim ve sanat insanı katılmıştır. Festival alanında çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan 1200 gönüllü görev almıştır” denildi.

ÇİRKİN İDDİALARA CEVAP VERMEK BİLE ÜZÜYOR

Başkan Böcek açıklamasında Fettah Tamince’nin sponsor olmasını da yalanlayarak “Bazı basın yayın organlarının iddia ettiği gibi hiç bir üniversite festivalimize sponsor olmamış ve bağış yapmamıştır. Akademik düzeyde ve gönüllü öğrenciler konusunda katılım sağlanmıştır. Ayrıca kamuoyunda yer aldığı gibi söz konusu üniversitenin mütevelli heyetinin festivalimize sponsorluk ve bağış anlamında herhangi bir katkısı olmamıştır. Bu çirkin iddialara cevap vermek bile bizleri üzmektedir.” Dedi.

 

20 MİLYON DEĞİL, 6 MİLYON 700 BİN LİRA

 

Yazılı açıklamada devamla, “3 gün boyunca devam eden, yurtiçi ve yurtdışından on binlerce insanı buluşturan festivalin bütçesi yine iddia edildiği gibi 20 milyon değil, 6 milyon 700 bin TL'dir. Birçok etkinlikte olduğu gibi bağış yapmak isteyen iş insanları

5018 sayılı yasaya uygun olarak, Antalya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı'na sadece 'Yörük Türkmen Festivali'nin giderlerinde kullanılmak üzere şartlı bağışta bulunmuşlardır. Yapılan bağışlar sadece Yörük Türkmen Festivalimizde kullanılmıştır. Festival bütçemizin yarısından fazlasını karşılayan, Yörük ve Türkmen kültürünü yaşatmaya özen gösteren tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

 

HASTALIĞIM SÜRECİNDE BAŞLAYAN KİRLİ OYUNLARIN DEVAMI

 

Başkan Böcek, açıklamasında yaşanan kirli bir oyun olduğuna vurgu yaparak “Festival süresince kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algıyla bir kez daha gördük ki hastalığım sürecinde yaşam mücadelesi verirken, bana karşı oynanan kirli oyunların bir devamı niteliğinde, yeni bir algı süreci yaratılmaya çalışılmıştır. İlk günden itibaren her türlü bilgi paylaşımına açık olduğumuz bilinmektedir. Festivalin basın toplantısında da gazetecilerin sorularına açık ve net bir şekilde yanıt verilmiştir. Bir kez daha ifade etmek isteriz ki, Büyükşehir Belediyesi şeffaf ve hesap verebilir bir hizmet anlayışına sahiptir” dedi.

 

BAŞARAMAYACAKSINIZ

 

Başkan Böcek açıklamasının son bölümünü CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ayırarak “Son olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu çirkin, mesnetsiz iddiaların, kumpasın içine çekmeye çalışan bazı çevrelere şunu söyleyebilirim ki, 'Hayal kurmayın başaramayacaksınız. Gerçek, sizin yalanlarınızdan, hain planlarınızdan, kumpaslarınızdan daha büyük ve daha güçlü. Biz Türkiye iktidarına hazırız. Ülkemizin ikinci yüzyılını ve iktidarını inşa edeceğiz ve siz bunu kabul edeceksiniz. Çünkü biz kararlı ve inançlıyız. Torosların evladı deyip beni bağırlarına basan tüm hemşerilerimizle daha özgür, daha aydınlık, daha demokratik güzel günlere yine birlikte yürüyeceğiz. Kimse bunu engelleyemeyecek.” Dedi.

Bu haber toplam 589 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.