1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 17 °C

Başkan Bahar, Rektör Ünal’ı ziyaret etti

Başkan Bahar, Rektör Ünal’ı ziyaret etti
Antalya OSB Başkanı Ali Bahar’ın, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ı ziyareti, üniversite-sanayi işbirliğini bir kat daha güçlendirdi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal’ı makamında ziyaret etti.   Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Pazarlama Bölüm Başkanı Doç. Dr. Olgun Kitapçı, Antalya OSB Teknopark Genel Müdür V. Aylin Tümay, Antalya OSB Ar-Ge İnovasyon Proje Pazarı Etkinliği Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Numan Hoda ve Yürütme Kurulu Üyesi Sima Sapan’ın da yer aldığı görüşmede üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

TORK ETKİSİ

Antalya OSB Teknopark’ın kurucu ortaklarından biri olan Akdeniz Üniversitesi ile sağlanan işbirliğinin yeni projeler ile daha ileri bir seviyeye taşınacağını belirten Başkan Ali Bahar, “Teknoparkımızın altyapı inşaatı tamamlandı. Nisan ayında binamızın temelini atıp 2021 yılında hizmete açacağız. Aynı dönemde Akdeniz Melek Yatırım Forumuna ev sahipliği yaparak 21 ülkenin yatırımcılarını ilk kez Antalya’da konuk edeceğiz. Start-upları yatırımcılar ile en kısa sürede buluşturup üretilen katma değerin artmasını istiyoruz. Ayrıca yine Nisan ayında Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı Etkinliğimizin ikincisini düzenleyeceğiz. Katma değer yaratan projeleri ödüllendirip girişimciler ile buluşturacağız. Projelerimizi, Akdeniz Üniversitesi’nin bilgi ve deneyiminin sağlayacağı tork ile hayata geçirmek istiyoruz. Sayın Rektörümüz üniversite-sanayi işbirliğine her zaman önem verdi ve desteğini eksik etmedi. İşbirliğimizin ülkemiz ve milletimiz için daha fazla fayda yaratması en büyük temennimizdir” dedi.

SANAYİCİNİN YANINDAYIZ

Akdeniz Üniversitesi’nin tüm imkanları ile Antalya OSB’nin ve iş dünyasının yanında olduğunu ifade eden Rektör Ünal, Antalya OSB Teknopark’ın sektöre ve kente yeni bir soluk getireceğini vurguladı. Akdeniz Üniversitesi’nin bilgi ve deneyiminin Antalya OSB’nin proje geliştirme ve uygulama yetkinliği ile birleşmesinden yüksek verim elde edileceğine dikkat çeken Ünal, “Antalya OSB’nin vizyonuna ve sürdürdüğü çalışmalara katkı sağlamaya, üretilen toplam faydayı artırmak adına tüm imkânlarımız ile sanayicilerin ve sektörün yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Rektör Ünal son olarak; “Üniversitemizin ürettiği bilgi ve teknolojinin sanayide kullanılarak bölgesel ve ulusal kalkınmaya olumlu katkılar sağlayacağına inanıyor, en kısa zamanda ortak projelerin hayata geçirilmesini ümit ediyorum” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1314 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.