1
  • BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 27 °C

Başkan Böcek Ahilik Haftasını kutladı

Başkan Böcek Ahilik Haftasını kutladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek esnafın Ahilik Bayramı’nı kutladı.

İçlerinden gelen biri olarak esnafın her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Böcek, “Bizden ne talebiniz olursa birlik, beraberlik içerisinde yerine getirmeye hazırız” dedi.

 

16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ‘32. Ahilik Haftası’ kutlamaları başladı. Sobacılar Çarşısı Ahi Meydanı’nda düzenlenen Ahilik Haftası açılışına katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, törende yaptığı konuşmada Ahiliğin iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardım severliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği sosyo-ekonomik bir düzen olduğuna dikkat çekti.

 

YILIN AHİLERİNE BELGE VERDİ

Ahiliğin ölçüsünün hak ve adalet olduğunun altını çizen Başkan Böcek, “Bizler de yerel yöneticiler olarak ahilik geleneğinde olduğu gibi alnı açık, cömert, yardım sever olmayı, halka hizmeti Hak’ka hizmet olarak benimseriz. Hizmetin hasedi olmaz. Esnafımızın ve halkımızın dertlerine derman olmaya her zaman devam edeceğiz” dedi.

Başkan Böcek tören kapsamında 'Demirciler İçi' esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi. Başkan Böcek daha sonra Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile birlikte yılın ahilerine, kalfa ve çıraklarına belgelerini takdim ederek Osmanlı'dan günümüze kalan şet kuşatma törenini izledi. Başkan Böcek daha sonra törene katılanlara kavurma pilav dağıttı.

 

AESOB BAŞKAN BÖCEK’İ ZİYARET ETTİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ile Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar ilçelerden esnaf kuruluşu temsilcileri Ahilik Haftası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’i makamında ziyaret etti. Esnafın Ahilik Bayramını kutlayan Başkan Böcek, esnafın her zaman yanında olacaklarını söyledi. Seçim sloganı olan “Ben se yok biz varız. Biz birlikte yaparız” sözünü hatırlatan Başkan Böcek, “Ne yapılması gerekirse yapacağız. Her şey Antalya’mız için. Bizden ne talebiniz olursa Büyükşehir Belediyesi olarak birlik, beraberlik içerisinde yapmaya devam edeceğiz. Bayramınız bir kez daha kutlu olsun” diye konuştu.

 

BAŞKAN DERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Sizlere güveniyoruz” diyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere de, “Hep birlikte esnafa hizmet edeceğimize inanıyoruz. Seçildiğiniz günden beri makamınıza ne zaman gelsek bizi boş çevirmediniz. Esnaf adına bu uyumlu çalışmamızın süreceğinden hiç şüphemiz yoktur” diyerek Başkan Böcek’e teşekkür etti. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1093 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.