1
  • BIST 9548.09
  • Altın 2486.691
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.5402
  • Antalya 18 °C

Başkan Böcek “Büyük Ödül”ü aldı

Başkan Böcek “Büyük Ödül”ü aldı
Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen 2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün sahibi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ödülünü Başkan Muhittin Böcek, ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen’in elinden aldı.

 

TKB tarafından üye belediyeler arasında kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla, Şubat 2001 tarihinde alınan kararın ardından verilmeye başlayan ödüller bu yıl da sahiplerini buldu. Tarihi Kentler Birliği desteği ve ÇEKÜL Vakfı İşbirliği ile düzenlenen YAPEX Restorasyon Koruma ve Kültür Mirası Fuarı kapsamında, Nazım Hikmet Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi (Nekropol Alanı) ile Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Metin Sözen Koruma Büyük Ödülünün sahibi oldu.

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ödülü Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile ÇEKÜL Başkanı Metin Sözen’den aldı. Ödül alan herkesi kutlayan Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ödül aldığı projenin 2005 yılında başlayan bir proje olduğunu belirterek, projeyi başlatan ve devam ettiren eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları Menderes Türel ve Mustafa Akaydın’a teşekkür etti. Yarışmaya Haziran ayında başvuru yaptıklarını söyleyen Başkan Böcek, Antalya Büyükşehir Belediyesini ödüle layık gören jüri üyelerine de teşekkür etti.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI

2018 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Jürisi 36 belediyeden 36 uygulama, 24'ü de proje dalında olmak üzere 60 projeyi değerlendirdi. Jüri Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nü  “Çağdaş Kent Müzesi” konseptiyle düzenlenen Nekropol alandaki çalışmalardan ötürü Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verdi.

Törende, ödülün veriliş gerekçesi şöyle açıklandı: “Antalya Büyükşehir Belediyesi; arkeolojik miras alanının çağdaş çözümlerle, kent hayatının içinde etkin kılındığı tasarımları, kentin bütüncül gelişim sistematiğini tamamlayan koruma senaryoları, kültür üretiminin özgün bir işlevlendirme modeli vasıtasıyla sürdürdüğü programları ve koruma-gelişim dengesinin başarılı biçimde kurulduğu, kent merkezinin ekonomik ve sosyal canlılığını destekleyen koruma anlayışları nedeniyle 2018 yılı Metin Sözen Koruma Büyük Ödülüne layık görülmüştür.”

DÜNYA LİTERATÜRÜNDE YERİNİ ALACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaların sürdüğü Nekrolpol Alanı’ndaki projenin tamamlanması ile söz konusu alan, çağdaş müzecilik ve korumacılık açısından sergileme açık hava müzeciliğine ilişkin dünya literatürlerinde yerini alacak ve Antik Dönem Antalya’sının dini-etnik-ekonomik ve sosyo-kültürel yapısını tanıtacak. Proje turizm başkenti olan Antalya’yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük önem taşıyor. Haber Merkezi

 

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.