1
  • BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Antalya 22 °C

Başkan Böcek gençleri yalnız bırakmadı

Başkan Böcek gençleri yalnız bırakmadı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üniversite eğitimi için Antalya’ya gelen ve barınma sorunu yaşayan gençler için harekete geçti. Başkan Böcek, Kültür Mahallesi’nde açılacak 3 bloktan oluşan 330 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu için başvuruların belediye sitesinden başladığını müjdeledi. “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi sokakta bırakamazdık” diyen Başkan Böcek, yurtların devamının geleceğini söyledi.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, üniversite öğrencilerinin yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla baş gösteren yurt sorununa çözüm için harekete geçti. Yurtların yetersizliği ve yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşayan öğrencilere kucak açan Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi’ne yakın olan Kültür Mahallesi’nde 330 kız ve erkek öğrenci kapasiteli bir yurt açıyor.

GENÇLERİMİZİ SOKAKTA BIRAMAZDIK

Öğrencilere yurt müjdesini veren Başkan Muhittin Böcek, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizi sokakta bırakamazdık. Sevgili gençler kiminiz 19 aydır okulunuzdan ve Antalya’mızdan uzaktınız. Kiminiz ise Antalya’mıza ilk defa geldiniz. Ülkemizdeki ekonomik durumun sonucu olan kira artışlarından en çok sizler etkilendiniz. Devlet yurtlarında yer bulamayıp yüksek kiralar yüzünden ev de kiralayamayıp açıkta kaldınız” diye konuştu.

GÖRMEZDEN GELEMEZDİK

Barınma sorununu görmezden gelemeyeceklerine vurgu yapan Başkan Böcek, şöyle devam etti; “Bu sorun ortaya çıktığı andan itibaren hemen bir çözüm bulmak için çalışma arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim. İlk etapta 330 kız ve erkek öğrencimizin barınmasına imkan veren 3 bloklu yurdumuzu hemen açıyoruz. Bugünden itibaren başvurularınızı belediyemizin resmi internet sitesi www.antalya.bel.tr adresi üzerinden yapabilirsiniz. Bu yurdumuz bir başlangıç ve devamı gelecek. Öğrencilerimizin yanında olmaya ve çözüm üretmeye devam edeceğiz.”

Anne babalara da seslenen Başkan Böcek, “Sizlerin emaneti evlatlarımızın akıllarında sadece derslerinin olması için öğrencilerimize yönelik projelerimizi üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 27 Eylül Pazartesi gününden itibaren öğrencileri önce geçici barınma noktalarına yerleştirecek. Ardından tadilat ve tefrişat çalışmaları tamamlanan yurt binalarına aktararak, kalıcı barınmalarını sağlayacak.

Bu haber toplam 581 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.