1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • Antalya 16 °C

Başkan Böcek iş insanlarına projelerini anlattı

Başkan Böcek iş insanlarına projelerini anlattı
ANSİAD’ın konuğu olan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, raylı sistemde dördüncü etabın Liman-Kundu arasında olacağını belirterek, “Doğu-Batı hattı ön fizibilite ihalesine çok kısa bir zamanda çıkıyoruz” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin konuğu oldu. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu gecede Başkan Böcek, belediyenin devam eden çalışmaları ve yeni hayata geçirilecek projelerini anlattı. Başkan Böcek gecede ANSİAD üyelerinin sorularını da yanıtladı.

İMAR YÖNETMELİĞİ ONAYDA
Planlı, kurallı ve kimlikli bir kent için çalıştıklarını söyleyen Başkan Böcek, 10 aylık sürede Antalya’nın 19 ilçesini çalışma arkadaşlarıyla beraber ziyaret ettiğini belirterek, bu ziyaretlerde Antalya’nın röntgenini çektiklerini söyledi. İş insanı, esnaf ve sivil toplum örgütleriyle de çalıştaylarda bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Böcek, “19 ilçemizi kapsayacak şekilde yeniden düzenleyeceğimiz Ulaşım Master Planı için geçen hafta geniş katılımlı bir çalıştay yaptık. İlgili meslek odaları ve 19 ilçe belediyemizin katılımıyla Antalya’ya özgü bir imar yönetmeliği hazırladık. Meclisimizden geçtik. Bakanlığa onaya gönderiyoruz” dedi.

SOKAK HAYVANLARI ÇALIŞTAYI

Mart ayı içerisinde Türk Veterinerler Birliği ile birlikte Sokak Hayvanları Çalıştayı düzenleneceğini açıklayan Başkan Böcek, Kirişçiler'de 84 dönümlük alana Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi yapılacağını, önceki yerin tadilatının da bir haftaya tamamlanacağını söyledi. “Onların da yaşama hakkı var” diyerek Antalya’da faytonların faaliyetlerine son verildiğini de hatırlatan Başkan Böcek, “Atlarımızı özgürlüğüne kavuşturduk. Faytoncu kardeşlerimizi de işsiz bırakmadık ve Büyükşehir Belediyemizde işe aldık" diye konuştu.

KIRCAMİ PLAN NOTLARI HAZIR

Başkan Böcek Kırcami ile ilgili yaptığı açıklamada ise “Kırcami sorunu orada yaşayan vatandaşlarımızın kaderi değildi ve bu kaderi hep birlikte değiştirdik. Biz Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak plan notları ile ilgili çalışmalarımızı bitirdik” dedi. Başkan Böcek Kırcami’de hem ana arter yolların açılması hem de ASAT’ın kanalizasyon, içme suyu ile ilgili çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını açıkladı.

TASARRUFLA ÖDEME DENGESİ SAĞLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni Türkiye’nin 5. borçlu belediyesi olarak devraldıklarını ifade eden Başkan Böcek, halkın yararına olan projelere devam edildiğini söyledi. Yayınlanan tasarruf genelgesi ve ödemelerle ilgili yapılandırmayla önemli tasarruf elde edildiğini açıklayan Başkan Böcek, “Ödemelerimizi dengelediğimiz için uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch ekonomik durumumuzu negatiften durağana çıkardı. Neredeyse 3. Etap Raylı Sistem için vagon ihalesi yapamıyorduk. Dünya Bankası kredi vermiyordu. Bu tasarrufları ve yapılandırmayı yapmamış olsaydık herhalde vagon ihalesi yapamayacak ve raylı sisteme de devam edemeyecektik" diye konuştu.
3. ETAP NİSAN SONUNA BİTECEK

Başkan Böcek, çalışmaları hızla devam eden 3. Etap raylı sistem projesinin Akdeniz Üniversitesi bölgesinde devam eden çalışmalarının Nisan ayı sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, “Bu yıl sonuna kadar Varsak'tan tramvaya binen vatandaşlarımız Antalya Devlet Hastanesi’ne kadar gelecekler. Daha sonrasında da nostalji tramvayının olduğu Konyaaltı Caddesi'ndeki yere gidecek. Ayrıca 4. etap raylı sistem 23 kilometre Liman-Kundu hattı olacak. Doğu-Batı hattı ön fizibilite ihalesine de çok kısa bir zamanda çıkıyoruz” dedi.

MÜZE ALANINA YENİ PROJE

Başkan Böcek, ANSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayıp önerilerini dinleyerek not aldı. Başkan Böcek, Antalya Müzesi’nin yanındaki Karayolları binalarının müze arazisi içerisine alınması konusunda bir proje olup olmadığı yönündeki soruya konunun gündemlerinde olduğunu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun da desteğiyle Karayollarının taşınmasıyla birlikte bir proje geliştireceklerini söyledi.

YENİ MEZBAHA PLANLIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi’nin ANET’e bağlı mezbahası ile ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Böcek, “Antalya Kasaplar Odası’na verilmiş. Daha 3 yılı var sanırım. Ancak bizim o kadar sabırlı olmamız mümkün değil. Halk Et projesine başladık. Bir taraftan da gıda güvenliğini düşünüyoruz. Oradaki sıkıntıları biliyoruz. En az 3 milyon lira bir yatırım gerekiyor. Bir çalışma yapacağız. Yapılması gereken hijyenik yeni bir mezbahadır” dedi.

KONYAALTI’NDA RANTA DUR DEDİK

Konyaaltı Sahil Projesi konusunda da ANSİAD üyelerini bilgilendiren Başkan Böcek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Sayıştaycıların raporları, Çevre ve Şehircilik bakanları, Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı tespitleri, daire başkanlarımızın tespitleri sonucunda Konyaaltı Sahil Projesi işletmesiyle ilgili ranta dur dedik. Ben bunu siyaseten yapacak olsam göreve geldiğim gün iptal ederdim. Hayatım boyunca geçmiş dönemlerle hesaplaşmam olmadı. Sayın Türel'in Meclis Başkanlığı yaptığı günlerde her defasında Konyaaltı Sahili ilgili lansmanda yanımızda olmuştur diye teşekkürü vardır. Ben proje ile ilgili kelime konuşmadım” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ KİMSEYE YEDİRTMEM

Konyaaltı Sahili ile ilgili daha önce yap- işlet- devret modeliyle ihalenin doğru olduğunu ifade eden Başkan Böcek şöyle devam etti: “O ihale 129 milyon liraya çıkarıldı. Tüm giderler işletme giderleri dahil yükleniciye aitti. Ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyemize yıllık 6 milyon lira da kira gelecekti. Belediyemizden bir kuruş çıkmıyor. Yüklenici firma yapıyordu. Şimdi Alkoçlar sadece para topluyor. Projeyi belediye 254 milyon harcayarak kendisi yaptı. 254 milyon lira kredi çekilmiş. Bunlar sizin paranız. Bir duba alınmış 1051 lira demiştik. Eksik söylemişiz 1200 TL artı KDV ödenmiş. Ben şirketleri zengin etmeye gelmedim. Kimse kusura bakmasın. Şirket babamın oğlu değil. Büyükşehir Belediyesi'nden 1200 TL artı KDV çıkan para, sizin paranız. Ben bunu korumakla görevliyim. Çocuklarımızın geleceğini, yetim hakkını kimseye yedirtmem. Bir de basın toplantılarıyla işi siyasete döndürdüler. Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu aldığımda bunu da anlatacağım. Niye siyasete bunu alet ediyorsunuz? Yapılan yanlışlıklar ortada.”

HERKES HUZURLA DENİZİNE GİRECEK

Başkan Böcek, Konyaaltı Sahilindeki kullanım alanlarıyla ilgili de açıklama yaptı. Sahilin temizliğini, bitki dikimini, peyzajını Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığını hatırlatan Başkan Böcek, “Hiç merak etmeyin. Herkes daha iyi şartlarda denize girmeye devam edecek. Antalyalıların sağlıklı ve huzurlu bir şekilde denize girebileceği bütün ortamlar sağlanacak” diye konuştu.

SARISU PROTOKOLÜ İPTAL EDİLMİŞ

2007 yılında Büyükşehir Belediyesi’ne 29 yıllığına kiralanan Sarısu alanıyla ilgili protokolün 3 yıl önce iptal edildiğini söyleyen Başkan Muhittin Böcek şunları söyledi: “Belediyemiz buraya 15 milyon 340 bin lira yatırım yapmış. Bundan tam 3 yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı, mesire alanı statüsünü C’den D’ye çevirmek üzere Orman Bakanlığı ile protokolü karşılıklı olarak noterden fesih etmiş. Göreve geldik, Sarısu’yu ihaleye çıkarıyorlardı. Tarım ve Orman Bakanımıza gittim, rica ettim. Şimdilik ihaleyi durdurduk.”

BOĞAÇAYI İKİNCİ ETABINA BAŞLIYORUZ

Boğaçayı ikinci etap çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Böcek, “Eski Bahtılı köprüsünden sağlı sollu baktığımızda 840 dönüm belediye rekreasyon alanı üzerinde çalışmaları başlattık. Boğaçayı yatağına dokunmadan orada peyzaj düzenlemesiyle insanlarımızın yürüyerek bisikletiyle sahile ulaşabileceği bir proje yapacağız” dedi.

Toplantı sonunda ANSİAD Başkanı Akın Akıncı, Başkan Muhitin Böcek’e bu yılın Patara yılı ilan edilmesi sebebiyle Patara Antik Kenti’nin fotoğrafını hediye etti.  Haber Merkezi

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.