1
  • BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Antalya 19 °C

BAŞKAN BÖCEK'İN 100 GÜN DEĞERLENDİRMESİ

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

BAŞKAN BÖCEK’İN 100 GÜNLÜK DEĞERLENDİRMESİ

 

ABB Başkanı Sayın Muhittin Böcek’in göreve geldiği günden itibaren 100 günlük çalışmalarını gazeteciler ve dolayısıyla kamuyla paylaştığı bir toplantı yaptı.

 

Başkan Böcek’in basın toplantısında başkanın kurmayları olan Av. Cansel Çevikol ve Cem Oğuz gibi isimler sağ tarafa konuşlanmışlar, biz basın mensupları ise başkanın oturduğu masanın etrafına yerleştirilen uzunca iki masanın etrafını sardık.

Tam saatinde başlaması gereken toplantıda bir görevli içeri girerek, basın mensubu olmayanların salondan çıkmasını istedi. Bir baktık ki, hakikaten baya bir kalabalık basın mensubu gibi geçip sandalyelere oturmuşlar. Bunların bazıları belediye görevlisi, bazıları Başkan’a ve çevresindeki kurmaylara ulaşmaya çalışan vatandaşlardı.

 

Neyse toplantı başladı ve Sayın başkan 100 günde neler yaptıklarını anlattı. Başta Antalya Valisi Sayın Münir Karaloğlu olmak üzere Antalya’nın sorunlarını çözmek için çalıştıkları ile sözlerine başladı. Belediyenin kapısına Türkiye Cumhuriyeti yazdırdıklarını, faytonları kaldırdıklarını, Kırcami planları ile yaptıkları çalışmaları, Doğu Garajı ve Balbey Mahallesi projeleri ile ilgili son durumu paylaştı. Döner Gazino’nun tadilatının bitmek üzere olduğunu belirterek, Döşemealtı bölgesinde atıl halde olan boru fabrikasının tapusunu alıp; yeniden boru üretmeye başladıklarını söyledi.

İlçe buluşmalarını anlattı. DSP’li, AK Partili, İYİ Partili ve CHP’li hiçbir ilçe belediye başkanını ötekileştirmeden ziyaret ettiğinin altını çizdi. Halk Süt ve Halk su ile ilgili son durumları anlattı. Moskova’daki turizm fuarına katıldığını, sinek ve haşera ile mücadele ettiklerini, 82 oda başkanı ile esnaf çalıştayı yaptıklarını, ulaşımda yeni hatlar açtıklarını, 14 olan mavi bayraklı plaj sayısını 17’ye çıkardıklarını, dini ve resmi bayramlarda otobüsleri ücretsiz yaptıklarını belirtti.

BOMBAYI SONA SAKLADI

 

Başkan Böcek, “Borç lügatı ile vatandaşa verilen hizmeti aksatmayacağım. Ancak göreve başlamadan önce 3 milyar civarında zannettiğim borç 4 milyar 312 milyon civarında. ASAT ve şirketlerle birlikte borcun 6 milyar 206 milyon 733 bin lira olduğunu belirledik. Biz her zaman söylüyoruz göreve gelirken planlı, kurallı ve kimlikli kent yaratacağız diye. Tasarruflarla, tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeden bu işi yapacağız. Biz onun tanıdığı, bunun yakını olayına bakmıyoruz. Mesela Döşemealtı ilçesinde bizim birimimiz var, kirası 28 bin liraymış. Biz şimdi başka bir yerden 7 bin 500 liraya birimimize kiraladık. Gereksiz gördüğümüz araçlardan yüzde 10’nu geri gönderdik. Ne oldu, tasarruf etmiş olduk” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN 142 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARDIK”

Bu güne kadar Büyükşehir belediyesinden toplam 142 kişinin işten ayrıldığını belirterek, “Bunlardan 12 kişiyi haklı gerekçelerle işten attık. Mesela Atatürk’e hakaret eden, mesela Cumhurbaşkanına yani devlet büyüklerine hakaret eden, adli işlemi olan, uyuşturucu işlerinde olan kişiler ile belediyenin yollarını ayırdık. Sürgünleri geri getirdik ve istedikleri birimlere atamalarını yaptık.” Dedi.

 

Ancak Başkan Böcek burada belediyenin iştirakleri olan, şirketlerden kaç kişinin iş akitlerinin sona erdirildiğini belirtmedi.

 

SANTRAL PROJESİNDE KİRALARI ÖDEMEYE DEVAM

 

Seçim döneminde Muhittin Böcek göreve geldiği zaman kiralarınız ödenmeyecek diye bir dedikodu çıkarıldığını belirten Başkan Böcek, “Böyle bir şey yok. Toplam 2 bin 819 kişiye bu güne kadar 19 milyon lira kira ödemesini gerçekleştiriyoruz. Ancak bu kiraları Çevre ve Şehircilik bakanlığının ödemesi lazım. Sayın Bakan’dan randevu istedim, bir ay oldu randevu talebime henüz geri dönüş olmadı. Galiba biraz yoğunluğu var.” Dedi.

 

“CUMHURBAŞKAMINIZI KANDIRMIŞLAR”

 

Boğaçayı projesinde ise tüm STK’ların, bilim insanlarının karşı gelmesine rağmen Boğaçayı projesinin yapıldığını belirten Başkan Böcek, “Burada Cumhurbaşkanımızı da kandırmışlar. Kamulaştırılması yapılmayan, belediyenin haksız el atması ile Boğaçayı 130 milyon 862 bin liraya mal olmuş bir yer” dedi.

 

KONYAALTI PLAJI

Konyaaltı Sahil Projesi için 254 milyon 289 bin 127 TL para ödendiğine dikkat çeken Başkan Böcek, “ Konyaaltı Sahili için ihale yapıldı. O dönem Büyükşehir Meclisinde meclis üyesi sıfatımla bu ihalenin rekabet koşullarını oluşturmadığını söylemiştim. Buna rağmen iptal edilmemişti ve buradan gelen yıllık gelir 8,5 milyon TL’dir. 5 milyon 187 bin TL’si ecri misil olarak Maliye Bakanlığı’na ödenmektedir. 3 milyon 300 bin TL gelir vardır. Ben geçmiş dönemde daha önceki işletmelerde bütün çöp, temizlik, park bahçe hizmetleri kapsamında 3 tane palmiye eksik diye Mısır’dan palmiye getirttirmiş birisiydim. Şartnameyi net uygulatmıştım. Şimdi 2018 yılında Antalya Büyükşehir Belediyemizin kasasından çıkan para 10 milyon 726 bin 73 TL’dir. İhaleyi alan vatandaş cebinden bir kuruş çıkarmamıştır. Bunlar sizin paranızdır. Tüyü bitmemiş yetimin parasıdır. 254 milyon lira Antalyalıların cebinden gitmiş ödenmiş ama karşılığında kalan para 3 milyon 300 bin TL’dir. Burada 91 tane ünite vardır. Güvenlik bizde, temizlik bizde, park bahçe bizde bitki dikmeyi her şeyi bize bırakmışlardır. Yasal anlamda gerekli çalışmaları yapıyorum” diye konuştu.

 

SEÇİM ÖNÜ 13 İHALE YAPILMIŞ

Başkan Böcek, “Ne yazık ki ihaleler yapılmış. Hatta 5’i son bir ayda olmak üzere toplam 486 milyon 885 TL’dir. ASAT’ın son 5 ayda 19 yapım ihalesine toplam 360 milyon 307 bin 684 TL’dir. Son 5 ayda belediyemiz toplam 853 milyon 954 bin 64 TL borç yükü altına alınmış, yıllara koyduğumuzda artı KDV’si ile 1,5 milyardır” dedi.

KADINLAR PLAJINI BEN KAPATMADIM, SARISU’YU ELİMİZDEN ALDILAR

Sarısu mesire alanı 2036 yılına kadar 29 yıllık Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanmış. Bu nedenle 15 Milyon 760 bin TL belediyemizin kasasından para çıkmış ve yatırım yapılmıştır. 1 Nisan 2016 yılında TİP değişikliği yapılabilmesi için karşılıklı Büyükşehir Belediye başkanlığı ile Orman Bakanlığı arasında protokol de noterden iptal edilmiştir. 16 Mayıs ve 26 Mayıs’ta iki yazı gelmiş ihaleye çıkacağı büyükşehir belediyemize ulaşmıştır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız dediğimiz konu budur. Biz sorumlu insanlarız, çalışma arkadaşlarım sorumlu insanlar. Sizler Antalya’nın sesi, nefesisiniz herkes sesimizi duysun. 2036 yılına kadar bir yer kiralanmış. 15 Milyon 760 Bin lira para çıkmış. Şimdi iptal ediyorlar. Niye? Biz kazandık diye. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey söz konusu değildir. Bu para sizin paranızdır. Bu yetim hakkıdır. Bu konuda tabi ki kamu zararı vardır. Biz hiçbir yerde kadınlarımıza yönelik yapılmış bu hizmetlerle ilgili çalışmaları iptal etmedik” dedi.

3. ETAP RAYLI SİSTEM 1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Seçim öncesi yapılan bu açılışta raylı sistemin çalışmasıyla ilgili 28 test vardır yapılmadan açılış gerçekleştirilmiş. Sinyalizasyonundan tutunuz kum torbasıyla, ağırlıkla çalışması gerekir. Biz bunları tamamladık. Çalışmalarımız devam ediyor. 1 Ağustos itibariyle de Otogar ve Varsak arası üçüncü raylı sistemimiz çalışmaya başlayacak.”

 

110 TON ÇELİK KULLANILMIŞ!

Biz esnaf ziyaretinde turistler gelip, Ali Çetinkaya’lı esnafa tramvay yolunu üstemi alıyorsunuz diye sormuşlar. Biliyor musunuz 110 ton çelik kullanılmış orada. Sadece Ali Çetinkaya’da o gördüğünüz demirler. Ahşap yapın. Burası Antalya. Buradan o demirlerden birileri para mı kazandı neden o kadar demir kullanıldı bunlar neden yapılıyor. Konuştuğum sözler tamamen belgelidir Hayatım boyunca hiçbir zaman kişisel davranmadım davranmam. Geçmiş dönemlerle bir hesaplaşmam yok benim.

KINIK HALİ ÖRNEKTİR

“Aylık 40 Milyon TL açıkla gidiyoruz diyen Böcek, 12 Projeyi beklemeye aldıklarını da açıkladı. Böcek, 277 milyon TL’lik Kınık Hali’nin de bu projelerden biri olduğunu söyledi. Halin ihalesinin seçime 3 ay kala yapıldığının altını çizen Başkan Böcek, projenin 2022 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü anlattı. Projenin KDV dahil 500 milyon TL’yi bulacağını anlatan Başkan Böcek, “Kınık Hali’ne harcanacak para ile kırsal ilçelere 50’şer milyon liralık yatırım yapsak bu ilçeleri uçururuz. “ dedi.

 

 

Sayın Muhittin Böcek'in basın toplantısında bunlar vardı.

 

 

Not: Yarın Sayın Av. Cansel Çevikol'dan cevap var. Bir önceki yazımızda Av. Cansel Çevikol kimdir? diye aldığımız bilgiler ışığında sizlere aktarmıştım. Çevikol ile bilinmeyenleri, merak edilenleri yarın ilk ağızdan aldığım bilgileri size aktaracağım

Bu yazı toplam 2094 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.