1
  • BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • Antalya 15 °C

Başkan Böcek'ten 6 Mart mesajı

Başkan Böcek'ten 6 Mart mesajı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 91.yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Böcek mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Antalya’mıza gelişinin 91. yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

 

Hayatının büyük bölümü cephelerde geçmiş, ömrünü memleket sevdasına adamış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetin ilanının ardından sık sık yurt gezilerine çıkmış, şehir şehir dolaşarak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük emeği geçen Anadolu insanıyla kucaklaşmıştır. Atatürk bu gezileri sırasında 6 Mart 1930 tarihinde de Antalya’ya ilk ziyaretini gerçekleştirmiştir.

 

Bu ziyaret şehrimizde derin bir heyecana neden olmuş, Ata’mız “Antalya halkı size candan saygı ve sevgilerini sunar” pankartıyla karşılanmıştır. Bizler de bugün Ata’mızın şehrimize gelişinin yıldönümünü ilk günkü heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

 

Ulu Önder Atatürk, Antalya’da kaldığı günlerde yalnızca şehrimizi gezmekle kalmamış, sosyal, ekonomik ve siyasi alanda atılan adımların da nabzını tutmuş, kentin geleceğine yönelik önemli açıklamalarda bulunmuştur. Atatürk, ziyaretleri sırasında gördüğü güzelliklerden etkilenerek “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” sözleriyle şehrimizi onurlandırmıştır.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bugün yalnızca ülkemizin değil dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Antalya için 91 yıl önce kullandığı bu sözler, O’nun ileriyi gören devlet adamlığı vasfının da en önemli kanıtlarından biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Antalya'ya gelişinin 91. yıldönümünde bir kez daha saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum. Ata’mızın devrim ve ilkeleri doğrultusunda emaneti olan Cumhuriyetimiz ve Antalya’mız için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Sevgiyle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın.”

Bu haber toplam 950 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.