1
  • BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Antalya 20 °C

Başkan Genç’ten sağlık hizmeti

Başkan Genç’ten sağlık hizmeti
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, ilçenin 32 mahallesini kapsayacak bir sağlık hizmeti taraması başlattı.

İlk olarak Çıplaklı Mahallesi ve TOKİ konutlarında çocuklar için ağız ve diş sağlığı ile kadınlarda sık görülen rahim ağzı kanseri taramasını başlatan Başkan Genç, “Bizim ilkemiz önce insandır. Bu nedenle 1,5 yıllık Pandemi sürecinde hastanelerimiz ve sağlık kuruluşları corona virüsü ile etkin bir mücadele yürüttüklerinden insanlarımızın diğer hastalıklarının teşhis ve tedavisine zaman ve hekim ayırma fırsatı bulamadılar. Bu nedenle biz de Belediye olarak ilçemiz insanlarının gecikmiş olan bu teşhis ve tedavisini İl Sağlık Müdürlüğünün izni ve katılımı ile yapmaya başladık,” dedi.

 

Ücretsiz teşhis, indirimli tedavi

Başlattıkları sağlık taramasında yapılan muayenelerden hiçbir şekilde ücret alınmadığını belirten Başkan Genç, muayene sonunda tedaviye muhtaç olan kadınların ve çocukların tedavisinin hastanede yapılacağını ve bu tedavide sırasında katkı payında yüzde 80 gibi bir indirimin uygulanacağını ifade etti.

Başkan Genç şöyle devam etti.

“İl Sağlık Müdürlüğü ile gerekli protokolü yaptıktan sonra Hastanemizle görüşerek bu projeye uzman hekim görevlendirmesini istedik. Onlarda bu projeye hekim vererek ve gereki halllerde yapılacak tedavide de büyük oranda indirim yaparak katılmayı kabul ettiler. İlk olarak Çıplaklı Mahallesi ve TOKİ konutlarında projemizi başlattık. Ve bu hizmetimizi diğer 32 mahalleye de götüreceğiz.”

Bu haber toplam 625 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.