1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Antalya 16 °C

Başkan Tütüncü'den 29 Ekim mesajı

Başkan Tütüncü'den 29 Ekim mesajı

Değerli Hemşehrilerim:

 

Yüce Türk Milletinin inanç, cesaret, fedakarlık ve sarsılmaz bir iradeyle elde ettiği zaferin ardından, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülkenin kuruluş iradesi ortaya konmuş ve yükselen değer olarak bizleri kucaklayan ve milletimizin her bireyinin ortak iradesi olan cumhuriyetin ilanı gerçekleşmiştir.

Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, milletimizin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğinde neleri başarabileceğinin, tarihe nasıl damgasını vurabileceğinin bir kanıtıdır.

Cumhuriyetin ilanı, istikbalimizi birlik ve beraberlik içerisinde daha güçlü kurmak ve bizlerden sonraki nesillere aydınlık bir gelecek sunmak için en önemli adım olmuştur.

Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvet Milletin kendisidir. Milletimiz, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. İstiklal Mücadelesindeki başarımızı nasıl birlik ve beraberliğimize borçluysak, dün olduğu gibi bugünde bekamıza yönelik önümüze çıkabilecek her türlü engeli aşmak için, aynı duyguya ihtiyacımız vardır. Biz inancımızı güçlü tuttuğumuz müddetçe her türlü şartlarda aşamayacağımız hiçbir sorun olamaz, olamayacaktır da…

İstiklal ve İstikbalimizin ortak paydası olan Cumhuriyet, aynı topraklar için canını feda etmiş, aynı havayı soluyan bu vatanın evlatlarını bugüne kadar olduğu gibi ilelebet bir arada tutmaya devam edecektir.

Bizlere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, bekamıza göz dikenlerin oyunlarına müsaade etmemek, Cumhuriyetin aydınlattığı yolda sadece kendine güvenerek emin ve güçlü adımlarla ilerlemek ve gelecek kuşaklara gurur duyacakları aydınlık bir gelecek bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Türk Milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum.

Saygılarımla

Bu haber toplam 813 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.