1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 31 °C

Bataklıktan ışıl ışıl bir inciye

Bataklıktan ışıl  ışıl bir inciye
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in vizyon projelerinden Boğaçayı Projesi’nin ilk etap çalışmalarının tamamlanıp ortaya muhteşem bir görünüme çıkmasıyla proje sosyal medyada büyük ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi, Boğaçayı Projesi ilk etap çalışmalarını tamamladı. Bataklıktan muhteşem bir yaşam alanına dönüşen Boğaçayı, kartpostalları süsleyecek bir görünüme kavuştu. Projenin son halinin yayınlanmasıyla birlikte Antalyalılar da sosyal medya üzerinden Boğaçayı’na övgü dolu sözler ve görsel paylaşımlar da bulunmaya başladı.

Yeniliklerin öncüsü Türel
Özellikle Boğaçayı’nın bataklık ve mezbelelik halindeki önceki görünümüyle, yenilenmiş ışıl ışıl son durumunu karşılaştıran vatandaşlar projeyi Antalya’ya kazandıran Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Vatandaşlar sosyal medyadan, ‘Kıskandıran proje’, ‘Antalya’ya bu güzelliği armağan eden ve her konuda olduğu gibi bu projede de sözünü tutan başarılı Belediye Başkanımız Menderes Türeli kutluyoruz’, ‘Yeniliklerin öncüsü hizmetin ustası Başkan Türel den Antalya literatürüne bir güzellik daha eklendi’ gibi sözleriyle Menderes Türel’e büyük destek verdi.

Şehrin yeni yaşam alanı
Seyir terasları, yürüyüş ve bisiklet yolları, ışıl ışıl aydınlatması ve yeni görüntüsüyle Boğaçayı, Antalya’nın yeni yaşam alanına dönüştü. Rekreasyon çalışması ile Boğaçayı’nın denizle buluştuğu alanın doğusunda ve batısında toplam 1200 metre uzunluğunda çevre düzenlemesi gerçekleştirildi. Yürüyüş yollarının yanı sıra, Konyaaltı Sahil Projesi’ndeki bisiklet yolu ile bütünleşen 650 metrelik bisiklet yolu yapıldı. Boğaçay çevre düzenlemesi boyunca oluşturulan ahşap seyir terası, gölgelikler ve oturma alanları ile alana gelen vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmeleri sağlandı.

2300 yeni ağaç dikildi
Çocuk oyun alanları, basket sahası, sokak antrenman parkuru, açık fitness alanı ve iki adet halka açık tuvalet düzenlendi. Sisli kuru havuz yapılırken, amatör balıkçılar için 4 balık tutma yeri oluşturuldu. Mevcut tüm ağaçların korunduğu projede yeni 2300 ağaç ve 300 bin çalı bitkisi dikildi. MAHSUM ALTAŞ

Bu haber toplam 4275 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.