1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Antalya 20 °C

BELEDİYE KİMLERİN EVİNİ TEMİZLER?

Teslime Tosun

Antalya'nın CHP'li üç ilçe belediyesinin de başı adliye ile belada. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın soruşturma dosyaları filan derken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'in de mahkemede yargılanacağını bu günkü Manşet Gazetesinde, Şükrü Ağırman'ın haberinden öğrendik. 

Lider Gazetesinden Faruk Çelik ve Masum Altaş'ın haberinden ise Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in makam aracına haciz konulduğu ve Esen'in gecikmeli de olsa borcu ödeyerek hacizi durdurduğunu öğrendik.

Allah yardımcıları olsun. 

Bunlar değil de uzun süreden bu yana benim kafama takılan başka bir şey var. İlçe kaymakamlarının evlerini, lojmanlarını bulundukları ilçenin belediye temizlik işlerindeki temizlik elemanları temizler mi?  

Soruyu daha net sorayım. Belediye Başkanını soruşturma yetkisi, müfettiş gönderme yetkisi elinde bulunan Kaymakam'ın evini belediye elemanları niye temizler? Belediye sosyal sorumluluk projesi içinde mi kaymakamın oturduğu lojmanı temizler? Kaymakam beyin eşi yapılan temizliği beğenmez ve temizlik elemanlarını geri gönderir mi?  Kaymakam bizzat telefon açıp belediye başkanına,  aile evine yeni temizlik görevlisi ister mi?  Belediye kimlerin, hangi bürokratların evini temizlemekle yükümlü? 

Kaymakam'ın oturduğu lojman belediyenin cami temizleme işinde olduğu gibi kamu hizmeti görev alanına filan mı giriyor? Kaymakamın ailesiyle yaşadığı özel kullanımındaki evi 'kançılarya' ile karıştırmış olmasınlar. 

Kaymakam ile belediye başkanının aralarındaki muhteşem uyumlu çalışma ahengi, buna benzer talepler ve bu taleplerin giderilmesi üzerine mi kurulur? 

Vallahi bilmediğim için soruyorum.  Bu konuda bilgisi olanlar, kanunu ve yönetmeliği bilenler  beni aydınlatırsa çok sevinirim. Aksi halde buna benzer deli sorular vatandaş olarak kafamın içinde dönüp duracak. 

Bu yazı toplam 3533 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.