1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 24 °C

BENİ YANILTMADILAR

Teslime Tosun


BENİ YANILTMADILAR

Narenciye Bahçesinin kiraya verilmesi ve ardından kiracının portakal-limon ağaçlarının kesilmesine yönelik iddialar ve yazımın ardından dün Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker olay yerine gittiler. 

Narenciye ağaçlarının kesilmesine tepki gösteren bir grup vatandaşların karşıladığı Ak Parti İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, Nerenciye bahçesinin Antalya'nın ortak değeri olduğunu belirterek "Biz buna siyasi olarak bakmıyoruz, bu siyaset üstü bir meseledir.  Buraya zarar verilmesine izin vermeyeceğiz, bu doğal güzelliklerinin bozulmasını istemiyoruz. İhalenin iptal edilmesini talep edeceğiz. Bu güne kadar hiçbir yanlışın yanında durmadık, durmayacağız. İhaleyi alan kişi ağaçlara bakması gerekirken, ağaçlara bakmadığı gibi zarar veriyor. Bu yanlışa 'dur' demek için teşkilat olarak buradayız" dedi. 

Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ise "Burada ağaçların korunması ve sulanması için ihale yapıldı.  İhale şartlarına göre öncelik ağaçların sulanması, kurutulmaması ve kesilmemesi gerekiyor. Ağaçların kesildiği, kurutulduğunu görünce müdahale etmek zorunda kaldık. Bir aydır detaylı bir çalışma yaptık, bir günde ortaya çıkmadı bu çalışma. Eski ve yeni uydu görüntülerini aldık. Kesilen ağaçları tespit ettik. Vakıflar Bölge Müdürlüğü gerekli inceleme yapacaktır. Şahıs veya kurumla derdimiz yok. Narenciye ağaçlarını korumak için buradayız. Kesilen ağaçların yerine iki katı ağaç dikilecek, bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

ÖN YARGI 


Bu olayı ilk yazdığımda orta koyuluktaki HDP ve CHP görüşüne yakın arkadaş "Kesin burayı kiralayan AK Partilidir. Onların derdi sadece para kazanmak. Bak göreceksin kıllarını bile kıpırdatmayacaklar" dedi.


Ben ise kendisine "Kafandaki ön yargının kırılması için nasıl bir tedavi görmen gerekiyor bilmiyorum ama yine de söyleyeyim. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker Antalya siyasetine farklı bir tarz ile yaklaşıyorlar.  Bunu fark ediyorum çünkü samimiyetlerine güveniyorum. İbrahim Ethem Taş, suhuletli siyaseti tercih ediyor. Ama kafasına oturmayan bir şeyde ise demir bir leblebi gibi ağzına atanlar tarafından ezilemiyor.  Osman Ülker ise gördüğüm kadarıyla gece gündüz sahada ve tam pres çalışıyor. Ak Parti'nin merkezi sayılan İstanbul'da yetişmiş. Gençliğinin getirdiği enerji ile İl Başkanını ateşleyen bir unsur. Aradaki kimya tutunca ortaya harika bir siyaset çıkacak" dedim. 

Buradan sesleneyim kendisine "Altınyaka'dan yukarıya doğru dağdaki delikli kapıdan gördün mü Narenciye bahçesine sahip çıkmalarını? Girdiğimiz iddiadaki timsah armalı tişörtümü sakın çarşamba pazarından almayasın" 

KİRACI KİM? 

Herkesin 'Kiracı' olarak adlandırdığı ama ismini telafuz etmediği Narenciye Bahçesinin kiralayan şahıs kimdir? 

İsmi Hasan Demir

Açık kanallardan edinebildiğim bilgilere göre TFF'ye kayıtlı Demirspor diye kendisine ait bir spor klubü bile var.  Klubün adresi olarak gösterilen yerde bir de börekçi dükkanı var. 
Antalya'daki onlarca halı sahalarının işletmecisi. Belediyelerin halı sahalarını  kiralamış ve en fazla Kepez bölgesindeki halı sahaların işletmecisi. Aklınıza gelebilecek bir çok okulun bahçesinin bir bölümünü halı saha olarak kiralamış. Okul müdürleri okula kira geliri elde etmek için  öğrencilerin vakit geçirebilecekleri, oyun alanlarını, bahçelerini kısıtlayıp,  halı saha olarak Hasan Demir'e vermişler. Karşılıklı vin-vin durumu yani. 
Futbol klubü sahibi olarak girdiği iş yaşamında elbette tanıdıkları olmuştur, dostluk kurdukları olmuştur. Çevresini genişletmiştir. Belediyeler ile futbol turnuvaları filan düzenlemiştir ama sadece işletmesini nakite çeviren orta boy bir tüccardır kendisi. 
Ama arkasında Ak Partili etkili-yetkili birisi filan yok.


NOT: Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Hüseyin Kafalı'yla ilgili yazılarım üzerine Antalya Valiliği soruşturma başlatmış. Buna CİMER'e yapılan şikayetler de eklenince Antalya Valisi Ersin Yazıcı müfettiş olarak DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun'u görevlendirmiş. 

Sayın Coşkun Dikkat edin. Az-çok tanıdığım Hüseyin Kafalı bu soruşturmayı etkilemeye teşebbüs edebilir. Aile üyelerinize bile ulaşma ihtimali vardır diye düşünüyorum.  Konuya hassasiyetle yaklaşacağınızdan eminim. 

Onu geçelim de, inanın bazı karakterleri gördükçe ne kadar huzursuz ruhları var diyorum içimden. Ve acıyorum onlara.  Emin olun bazı karakterdeki insanlar, içlerindeki kompleksleri tatmin etmek için aklınızın almayacağı şekile bürünebiliyorlar. Bir yerde müdür olmak ve içlerindeki kompleksleri tatmin etmek için siyasetçilere, yetkililere yalvarıyor, yakarıyor ama öyle, ama böyle bir şekilde kendilerine bir kanal buluyorlar. 
Onlara ne yaparsanız yapın, ruhlarını bir türlü sakinleştiremiyorsunuz. Gittikleri her yere içlerinde taşıdıkları huzursuzluğu bir süre sonra mutlaka oraya yerleştiriyorlar. 

Ömürleri böyle tükeniyor. Yazık. 

Bu yazı toplam 4345 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.