1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 18 °C

BİRAZ İNSAFA GELİN

Teslime Tosun


Üniversiteler açıldı ve ama öğrencilerin yerleşmesi filan halen sürüyor. 

Antalya'lı ev sahipleri lütfen elinizi biraz vicdanınıza koyun. Özellikle Akdeniz Üniversitesine yakın olan,  Kültür Mahallesi, Bayındır, Meltem ve Soğuksu Mahallerindeki ev sahipleri el insaf ya hu!

Bakın pandemi sırasında her şey tepetaklak gitti. Ve siz öğrencilerden aldığınız tatlı paralardan olunca; üniversiteler açılsın diye neredeyse türbelere adak adayıp; çaput bağlayacaktınız. Üniversiteler açıldı fiyatları adeta uçurdunuz. İki yılın acısını çıkartmak için mi bu kadar ev kiralarını arttırıyorsunuz. Sizin hiç mi vicdanınız yok. 

Allahınızı severseniz 40 yıllık binanın, Antalya'yı bilenlerin tercih etmeyeceği son katındaki, asansörsüz daireye 4 bin lira kira istemek nedir ya?  Neymiş efendim, "4 öğrenci kalabilirmiş, kişi başı bin lira ailelere dokunmazmış. 2 yıldır evi zaten boş kalmışmış, zaten kendisi pandemi nedeniyle sıkıntıdaymış"

Bu arada kendi evini emlakçı gibi kiraya verip, bir de üstüne öğrencilerden emlakçı komisyonu alma uyanıklığı karşısında zaten "Pes artık" dedim. 

Bakın Antalya'lı güzel kalpli ev sahipleri ayıp ediyorsunuz. Bu yaptığınız hiç bir vicdana sığmaz. Evinizi bedava tahsis edin demiyorum ama lütfen öğrencileri ve çocuklarını üniversitede okutmak için ceketini satmayı göze almış ailelere de yolunacak kaz muamelesi yapmayın.  

Nerede okudum hatırlamıyorum ama size Antalya'dan örnek vereceğim, insanların ne kadar zor durumda olduklarını siz anlayın lütfen. Antalya'nın nüfusu 2 milyon 600 bin civarında ve bunun yarısından fazlası eden 1 milyon 361 bin 605 kişi bankalardan bireysel kredi çekmiş.  Antalya'da iş imkanı bu kadar fazla olmasına rağmen yarımızdan fazlası bireysel kredi çekmiş. 

Bir de Türkiye'nin geri kalanını, iç Anadolu'daki iş çevresi kısıtlı illerde yaşayanları düşünün. Kendi maddi durumunuzdan daha kötü insanların olduğunu unutmayın. Bu nedenle kiraları öğrenci ailelerin ödeyebilecekleri bir seviyeye çekin. 

NOT: Bir kaç gün önce aşure yapamadığımı belirterek, her gün bir yerlerde aşure dağıtımı yapan Ak parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ile Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'e "Bari nerede dağıtacağınızı önceden haber verin" diye seslenmiştim. 

Hiç beklemediğim bir sürprizle karşılaştım dün sabah. Ak Parti Kadın Kolları Ayşe Keyik Yılmaz başkanlığındaki kadınlar Manavgat'ta yangından zarar görenler için aşure yapıp, dağıtmışlar. Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ta rica etmiş ve bana bir yoğurt kabında aşure göndermişler. 

Nasıl çocuklar gibi sevindim, nasıl teşekkür edeceğimi bilemedim. Gösterilen bu ince nezaketle yapılan ikram karşısında mahçup oldum. 
Ama kardeşim, harikulade bir aşureydi. Sabah kahvaltısı niyetine bir kase aşureyi yedim. Geri kalanını gün boyu gelen-giden herkese ikram ettik.  Aklınıza gelmeyecek kişilere nasip oldu. Gönüller yüce olunca, herkese yetti bir yoğurt kabındaki aşure.

Bu vesile ile Sayın Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve Ak Parti Antalya Kadın kolları Başkanı Ayşe Keyik Yılmaz'a bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Bu yazı toplam 2613 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.