1
  • BIST 9568.86
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • Antalya 27 °C

BİZİM GÖREVİMİZ

Teslime Tosun

 

Cumhurbaşkanımız seçim tarihini 14 Mayıs 2023 olarak açıkladı.

 

Şimdi milletvekilliği adaylıkları için son hazırlıklar tamamlanıyor. Seçim 14 Mayısta ama 60 gün öncesinden seçim stardı verildiği için 14 Marta kadar milletvekilliği listelerinin tamamlanması bekleniyor. Yani yaklaşık 55 günlük bir süreç var önümüzde.

 

Bu dönemde seçilmek için yarışacak olan tüm partilerdeki milletvekili adaylar şimdiden başarılar diliyorum.

 

Türkiye için hayırlısı neyse o olsun.

 

 

Ayrıca sizlere Antalya’nın simgelerinden birisi olan Karaalioğlu, halkın dilindeki ismiyle Karaoğlan Parkı’nda yer alan Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin önündeki SİT alanında milletin gözü önünde inşaat başlatmalarını yazayım istedim.

Konuyu bir okuyucumdan gelen mail ile ve fotoğraflarda öğrendim.foto4.jpg

İddiaya göre Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin onarım ve tadilatı karşılığında EKDAG Ekmek Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından 20 yıllığına başka bir şirkete kira sözleşmesi karşılığında devredilen SIT alanında yasalara aykırı olarak inşaat başlatılınca duyarlı Antalyalılar konuyu CİMER’e şikayet edip, konuyu mahkemeye taşımışlar.

 

Burada uzun yıllar öncesinde dikilen manolya ağaçlarının kesildiği iddiası ise sosyal medyaya düştü.

 

ABB Basın Daire Başkanı Songül Zengin’e konuyu ilettim. Sayın Zengin kısa sürede bilgileri toparlayıp, dönüş yaptı.

 

Doğrudur, ihale sonucunda bir firma tadilat karşılığında çay bahçesi olarak burayı almış ve sınırlarının dışına taşarak bir inşaat işine girişmişler. Ancak vatandaşların şikayeti üzerine inşaatı derhal durdurup, sökümlerini yaptırmışlar.

 

ABB Başkanı Muhittin Böcek’in kentin değerlerine ne kadar önem verdiğinin altını çizerek “Firmaya gerekli cezai işlem ve uyarılar yapılarak şu ana kadar yaptıkları tüm şeyler temizleniyor. Zabıta ekiplerimiz gün boyunca Karaalioğlu parkında denetimlerini sürdürdüler ve Park ve Bahçeler Dairemizin ekipleri de olay yerinde gerekli işlemleri yaptılar. Parkın içinde kesilen manolya ağacı ise Park ve Bahçeler ekiplerimizin bilgisi dahilinde kuruduğu için kesilmiştir. Karaalioğlu Parkında bir süreden bu yana Mısır tarafından geldiği tahmin edilen antenli böcekle mücadele ediliyor. Bu vektörel zararlı parkımızda bulunan ağaçlara musallat oldular. Park ve Bahçeler Dairemizin ekipleri ayrıca bu zararlı vektörelin kökünü kurutmak için gerekli ilaçlama ve mücadeleyi yapıyorlar” dedi.

 

Uyanık işletmeci ihaleyi alır almaz, SİT alanı dinlemeden yayılmaya yoluna gitmiş. Vatandaş uyarmış, belediye derhal gereğini yapmış. Bu konuyla ilgili de gerekli cezai işlem de yapılarak bilgilendirme yapıldı.

 

Bu bilgilendirme için Sayın Songül Zengin’e ayrıca teşekkür ediyorum.

 

Herkesin gözü Karaoğlan parkında olsun.


Karaoğlan parkı 60-70 yıl yıl önce yapıldı.

Bizden önceki en az 20-30 nesil gençliğini burada geçirdi. Bize emanet olan bu yeri korumamız ve gelecek nesillere aktarmamız gerekiyor.

Antalya'nın değerine sahip çıkmak Antalyalıların görevi, bizim görevimizdir.

Bu yazı toplam 1951 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.