1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 22 °C

Böbrek hastalarının Metin hocasına saldırı

Böbrek hastalarının Metin hocasına saldırı
Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi Nefroloji bölümü başasistanı Doçent Dr. Metin Sarıkaya görevi başında bir hasta yakını tarafından önce sözlü, ardından fiziksel saldırısına uğradı.

Uzun yıllardan bu yana Eğitim Araştırma hastanesinde görev yapan ve böbrek hastaları ile yakınlarının "Metin Hocası"na yapılan bu saldırı Antalya Tabibler Odası ve Dr. Metin Sarıkaya'nın hastaları tarafından kınandı.

 

Bugüne kadar yüzlerce böbrek hastasına derman olabilmek için gece gündüz çalışan Metin Sarıkaya'nın saldırıya uğraması üzerine Antalya Tabibler Odası Başkanı ve yönetim Kurulu üyeleri Sarıkaya'yı ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldılar.

 

Tabib odasından yapılan yazılı açıklamada, "15 Ağustos Perşembe günü saat 10.30'da hasta ziyaretinde hasta yakını bilgilendirmesi yaparken diğer hasta yakını tarafından sözlü müdahale ve hakarete uğrayarak görev yapması engellenmiştir. Bunun üzerine özel güvenliğe haber veren Dr. Sarıkaya müdahale eden kişinin görev yerinden uzaklaştırılmasını sağlayarak görevini tamamlayıp, odasına geçti. Saat 13.30'da odasından çıkarken hasta yakınının abisi olduğu sanılan bir kişi tarafından önü kesilerek önce ağza alınmayacak küfürler edilerek daha sonra yumruklanmak suretiyle fiziksel şiddet uygulandı.

 

Çağrılan güvenliğin kişiyi uzaklaştırmasından sonra Dr. Sarıkaya'nın kişiden şikâyetçi olduğu, beyaz kod işleminin yapılması için görevlilerle irtibata geçtiği anda aynı kişi bir kez daha birçok çalışan ve güvenlik görevlisi önünde yumruklayarak küfürlerine devam etmiştir. Darp nedeniyle Sarıkaya beyin sarsıntısı geçirmiş ve psikolojik olarak etkilenmiştir. Yaşanan olay savcılığa intikal etmiş ve ilk incelemeden sonra darp eden kişi serbest bırakılmıştır.

 

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin ve yönetim kurulu üyeleri Dr. Sarıkaya'yı işyerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade etmiştir. Bu sürecin yakın takipçisi olacaklarını ve her türlü hukuki ve diğer destekleri vereceklerini ifade ettiler.

 

Caydırıcı yasaların çıkmadığı, şiddetin önlenmesi için toplum eğitiminin geniş boyutta yapılmadığı, hekim ve sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek yerine hedef gösterilmeye devam edildiği sürece şiddetin boyutunun daha da arttığının açıkça görüldüğünü ifade eden Dr. Şahin hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının yaşatmaları için yaşamaları gerektiğinin vurgusunu yaptı.

 

TTB'nin hazırladığı yasa tasarısının yasalaşmasının bir ölçüde bu olayları azaltacağını da ifade etti. Aynı zamanda Başhekimlik makamı ziyaretinde de bulunan heyet yaşanan şiddet olayları ile ilgili birlikte neler yapılabileceği konusu başta olmak üzere mesleki konularda görüşme gerçekleştirdi." denildi. Haber Merkezi

 

Bu haber toplam 3040 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.