1
  • BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • Antalya 15 °C

BÖCEK İLE KISA SOHBET

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

BÖCEK İLE KISA SOHBET

Döşemealtılı olmam hasebi ile dün ABB Başkanı Sayın Muhittin Böcek'in Döşemealtı'ndaki STK, Muhtarlar, bürokratlar ve ilçe Belediye Başkanı Turgay Genç ile bir araya gelmelerini izledim.

 

Kahvaltıdan sonra geçilen Döşemealtı Belediyesinde karşılıklı hediyeler verildikten sonra bir çay içimi makamda oturuldu. Sıcak ve samimi geçen muhabbet ortamında öncelikle Asmek sorununu dile getirdim. ABB ile Milli Eğitim'in arasındaki sözleşme ile ASMEK Kurslarına Halk Eğitim'den öğretmen atanmaları sorun oluşturdu.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü sözleşme yapıp yapmayacağını bakanlığa yazılı olarak sorup, gelecek cevaba göre davranacağını bildirince kurslar ortada kaldı. Kurs kayıtlarının tamamlandığı ve açılışına günler kala böyle bir sorun ortaya çıkınca, belediye hızla milli eğitim belgeli kursları iptal etti. Bunun yerine hobi kurslarını açmaya devam edecek ama sadece katılım belgesi verebilecek.

 

"TERS TEPER"

Muhittin Böcek ise bu sorunun hala çözülebileceğine inanarak, "Halk eğitim kendisi verecekmiş tüm kursları. Nasıl yapacaklar? Kurs verecek yerleri yok. Büyükşehir'in ise bir çok merkezde kiralanmış kurs merkezleri var. Hükümetin bu yaptığı ataklar ters teper. Halk artık neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Şu iletişim çağında Muhittin Böcek olarak ben kimseyi kandıramam. Hemen işin doğrusunu öğrenilir, hiçbir şey gizli kalmaz" dedi.

 

ONU DEMEYEYDİ İYİYDİ!

Ak Parti İl Başkanı Sayın İbrahim Ethem Taş'ın Moskova'ya gitmesi ile yaptığı paylaşıma da değinen Muhittin Böcek, kahkahalarla gülerek, "Keşke onu demeyeydi iyiydi. Çünkü turizm fuarı nedeniyle ben Sayın Vali beyle gittim. Benden bir hafta sonra ise Sayın Cumhurbaşkanı Moskova ziyaretini gerçekleştirdi. Bana ima ettiği şeyin nereye gittiğini bile anlamayacak kadar il başkanlığı koltuğunu doldurmaktan uzak birisi" dedi.

 

MECBURDUK

Bu sıcak ortamı bulmuşken Turgay Genç'e işten çıkarmaları sordum. "Mecburduk" diye başladı sözlerine. "Aslında hepsi işten çıkarma değil. Bir kısmı emekliliği gelmiş çalışanlarımızdı. Bir kısmı ise şişkin kadromuzdu ve yollarımızı ayırdık. İşten çıkarmaların ardından belediyenin hiçbir işi de hizmeti aksamadı. Her şey tıkır, tıkır çalışıyor." dedi.

 

Ne diyelim, başkan Genç öyle diyorsa öyledir.

 

 

Bu yazı toplam 2886 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.