1
  • BIST 9703.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 30 °C

BU İNCEDEN BİR VEDA TOPLANTISIMIYDI?

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

BU BİR İNCEDEN VEDA TOPLANTISI MIYDI?

 

Birkaç gün önce AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ı göreniniz varmı? diye sormuş, AK Partililerin üzerine ölü toprağı serilmiş gibi hiç sesleri çıkmıyor diye yorum yapmıştım.

 

Beklenen ses geldi ve hemen bir gün sonra İbrahim Ethem Taş seçim basın toplantısı düzenledi.

 

PARTİ BİNASI BOŞALMIŞ

 

Ben birkaç kez partiye gitmiş birisiyim. Her gittiğimde önce girişte birisi, yan oda ise "Nöbetçi yetkili " odası vardı. Nöbetçilerin yerinde yeller esiyordu. Çıkışta ise özellikle merdivenlerden indim ki, partide kimler var göreyim diye. Her daim tıka basa dolu olan koridorlar, bekleme salonlarında bekleşen insanlar, mutlaka görev yerinde olan parti teşkilatlarındakilerden hiç kimse yoktu. Toplantı 3. katta oldu. Aşağıya kadar tek tek odaları gezerek indim. Bomboş ve terk edilmiş bir parti binası ile karşılaşmış oldum.

 

Şu kadarını söyleyeyim, her daim yanında yöresinde olan, her basın toplantısında sağ tarafına oturmak için birbirlerini yiyen, Taş'ın "Ağabey" diye hitap ettiği akıl hocası gazeteciler bile basın toplantısına gelmeye tenezzül etmemişler.

 

İYİ SORULAR GELDİ

Önce Sayın İbrahim Ethem Taş, seçimi kazanan CHP-HDP ve İYİ Partililerin "Zafer sarhoşlu" yaşadıklarını belirterek "Zafer çığlıkları atarak, şımarık çocuklar gibi davrananlara hatırlatırım, Ak Partinin başarısını kimse kapatamaz" dedi. Sonra Muhittin Böcek'e girişti. "Seçim döneminde şirin çocuk pozları ile verdikleri tüm sözleri unuttular dedi. İşten çıkartmayacağız dediler, çıkarttılar. Kimseyi sürmeyeceğiz dedi, 100 işçiyi Kaş'a Manavgat'a sürdüler. Milletimizi kandırdılar" dedi.

 

(Birisi Sayın İbrahim Ethem Taş'a bir ara hatırlatsın. Kaş ve Manavgat gibi ilçelerimiz sürgün yeri olarak atfetmek yanlıştır. Dünyanın en güzel plajlarına, tarihine sahip bu ilçelerimizde yaşamak bir ayrıcalıktır. Haddim değil ama naçizane fikrim, belediye çalışanını istemediği bir ilçede yaşamaya zorladı. Mobbing uyguluyor" filan diye tanımlasın.

Devamında "Sayın Böcek 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmasa bile sadece bizim projelerimize sahip çıksa yine ona yeter." diye yeniden seçimi kazanmanın tüyosunu bile verdi.

Taş, "Antalya Ankara'dan zengin diyordu, biz bize yeteriz diyordu. Ne oldu da borç edebiyatı yapmaya başladı. Konyaaltı gibi bir ilçeyi yönetmiyorsun 640 kilometre sahili olan bir kenti yönetiyor. Yavaş yavaş öğrenecek"

 

SİVRİSİNEK'TEN ŞİKAYETÇİ

 

İl Başkanı Taş turizmi olumsuz etkileyen sivrisinek mevzusuna girişti. "Eyvah" dedim içimden. Yahu Sayın İbrahim Ethem Taş, "Sivrisinek siyaseti yapma" dedim. Ama o çoktan gerisini getirdi. Muratpaşa Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin sivrisinek ve uçkun haşeralar ile mücadelede suçu birbirlerinin üzerine attığını söyledi. Sarısu Kadınlar plajının brandalarını kaldırdıklarını belirterek kınadığını söyledi. 640 kimometrelik sahilde 1 kilometrelik kadınlar plajımı gözüne battı dedi.

 

Burada kendisine hak veriyorum. Hakikaten Sayın Böcek gözünüze mi battı o plaj. İnanın bir çok kadın buradan yararlanıyordu. Ömrünce denize giremeyen kadınlar denize girebilmişlerdi. Bu bir ihtiyaçmış ve bu karşılanıyordu orada. Bırakıp sadece muhafazakarları, bir çok kadın buradan rahatsız edilmeden, rahatça yararlanıyordu. Neden yapılanı bozuyorsunuz ki?

 

AYAKBASTI PARASI TASARISI AK PARTİNİN

 

  1. Böcek'in gündeme getirdiği turistlerden ayakbastı parası alınmasıyla ilgili meğer Ak Partinin tasarısıymış. Bu proje Böcek'in değil Ak Partili milletvekillerinin meclise sunduğu bir yasa tasarısında mevcutmuş. Yasalaşırsa oradan alınacak paralar ile Antalya'nın tanıtımı yapılacakmış!

 

ASLINDA BAŞARILI OLMUŞLAR!

Bu kadar lafı döndürdü, dolaştırdı sonunda gazeteciler sorunca cevap verdi. İşte İbrahim Ethem Taş'ın "Bu kadar belediyeyi nasıl kaybettiniz, görevinizi layıkıyla yaptınız mı" sorularına cevaplar, "Yerel seçimleri başarı gibi gösterenlere, şımarık çocuklar gibi zafer sarhoşu olanlar unutmuş olabilir, hatırlatayım Ak Parti Büyük bir partidir ve 17 yıldır girdiği tüm seçimlerden başarıyla çıkmıştır" diyerek oyları nasıl arttırdıklarını rakamlarla, yüzde 46. bilmem kaç diye puanlar vererek devam ettirdi.

 

Yani bir önceki dönemde sonradan katılan Finike dahil 12 belediyeden elde kalmış 3 ilçe belediyesi. Ve İbrahim Ethem Taş bunun bir başarı olduğunu söyledi. Güldüğünüzü duyar gibi oluyorum. Söyledi gerçekten.

 

 

REVİZYON BEKLENTİSİ

Partideki revizyon konusu soruldu. "Biz görevimizin başındayız. Ekip arkadaşlarımla birlikte" dedi. Sonra kendisinin parti içindeki görevlerini sıralayarak, "Partim bana ve diğer arkadaşlarıma ne görev verirse bu yapmaya hazırız" dedi. Menderes Türel'in seçim sırasında yalnız bırakıldığına dair, o minvalde gelen soruya "Sayın Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu dahil olmak üzere tüm vekillerimiz ve partililerimiz ile yanındaydık" dedi. Seçimi kaybetmelerine yönelik yaptıkları analizi açıklayarak "Bize seçimi kaybettiren Ekonomi, tarım ve HDP'dir" dedi. "Seçim döneminde Haller kapatılacak, komisyoncular ortadan kaldırılacak diye bir şey çıkardılar. Rakiplerimiz bu konuyu sürekli gündeme getirdiler. Bu gün bakın bakalım komisyoncuların kapatılması söz konusu mudur? Bir tane kapatılan halleri gösterin bana" dedi.

 

TAŞ 'O MECLİS ÜYESİ ONURSUZ VE ŞEREFSİZCE İSTİYA ETTİ!'

Döşemealtında bir meclis üyesinin AK Partiden CHP'Ye geçmesine ağır eleştirdi. "O meclis üyesi onursuz ve şerefsiz bir şekilde bir şeylerin karşılığında CHP'ye geçmiştir. Biliyorsunuz Döşemealtı'nda meclis çoğunluğu bizdeydi. Sadece o değil, tüm meclis üyeleri bana söz vermişlerdi başka partiye geçmeyeceğiz diye." dedi.

Yüzümdeki gülümsemeyi engelleyemedim.

Döşemealtı'nda aday belirlemeden önce yaptırdıkları anketlerde başa baş gittiklerini, kimi gösterseler kazanabileceklerini bildiklerini söyledi. Doğru bir aday ile seçimi kazanabileceklerini düşündükleri için Emre Afacan'ı aday gösterdiklerini söyledi.

(Galiba ne söylediğini kendisi de bilmiyordu. Aday belirlemeden önce başa baş gidiyorsan göstereceğin adayın 100 fazla oyuyla kazanabilirdin. Döşemealtı 95 oyla kaybedildi)

Meclis üyesi kriterlerini açıklayamadı. Bir meclis üyesi Ak Partiden, yeğeni CHP'den aday gösterilmesini ise "Ama bizim meclis üyesi en az 300-400 oy getirmiştir" dedi. (Tamam burada gülebilirsiniz)

 

AYHAN ATEŞ'İ SAVUNDU

Seçimi kaybedilmesine neden olan Ebru Türel'in seçim staretejisi konuşmasını sızdırmakla suçlanan zanlının amcası olan yönetim kurulu üyesi Ayhan Ateş'i savundu. Taş, "Niyazi Ateş'in belediyeye işe girmesinde amcası referans değildir. Burada açıklamak istemeyeceğim birisi refere etmiştir. Bu kişi Sayın Türel'in 36 dakikalık seçim çalışması konuşmasını çekip, Muhittin Böcek'in oğluna vermiştir. Böcek'in oğlu da aynı zamanda akrabaları olan bilgi işlemci Cemil Böcek'e aktarmış. Bu ses kayıtları montajlanarak 1.5 dakikaya indirilmiş. Bunu da FETÖ'cü Emre Uslu'nun sahibi olduğu bir internet sitesinde yayınlamışlardır" dedi.

 

Meslektaşlarımız ve ben daha fazla sorarak insan olarak çok değerli, nezaketli ve kibar birisi olan İbrahim Ethem Taş'a daha fazla soru sorarak üzmek istemediğimiz için basın toplantısını bitirmiş olduk.

 

Bu basın toplantısından aklımda kalanlar bunlar

 

 

 

Bu yazı toplam 2003 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.