1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 20 °C

BUGÜN DE BUNLAR

BUGÜN DE BUNLAR
Seçim bitti ama mavra bitmedi. 

Muhittin Böcek'in yakın çevresinden çıktığını tahmin ettiğim bazıları, kendisine danışman, genel müdürlük, daire başkanlıkları gibi koltuklar siparişi verenlerin son günlerde sosyal medyayı da kullanarak yaydıkları algı şöyle: 

Efendim borç sıralamasında Antalya en fazla borcu olan belediyelerden birisiymiş. Eyvallah!Muhittin Böcek Başkan enkaz devralmış. Eyvallah! Böcek başkanın 5 yılı, tıpkı Mustafa Akaydın gibi Menderes Türel'in borçlarını ödemekle geçirecekmiş. Eyvallah!

Şimdi birde tersinden bakalım olaya. Menderes Türel o kadar parayı cebinemi indirdi? Eğer bununla ilgili somut belgeleriniz varsa verirsiniz savcılığa. 

Muhittin Böcek Büyükşehir Belediyesinin doğal meclis üyesi değilmiydi. Peki Büyükşehir'in borçlarının var olduğunu bilmiyor muydu? 

Biliyordu. 

Buna rağmen aday oldu mu? Oldu. Yani Antalya'yı yönetmeye doğal olarak o borçlarıda ödemeye talip olmuş oldu. Peki Menderes Türel seçilseydi o borçları ödemeyecekmiydi. Elbette ödeyecekti. 

O zaman "Çok borçluyuz çoook. Enkaz devraldık. 5 yılımız borç ödemekle geçecek" diye daha Muhittin Böcek "Bismillah" demeden çevresindekilerin bu tavziratı yapmaktaki amaç nedir? 

"Biribiri, adamı yer diri diri" arkadaşlar.  Bu tavziratlarınız ile Muhittin Böcek başkanı yiyeceksiniz. 

Eğer beceremeyecekseniz, daha başlamadan  beceriksizliklerinize kılıf uydurmayın. Sizin gibilere "Boşboğazı ateşe atmışlar,odun yaş diye bağırmış" derler. 


BÖCEK AK PARTİYE GEÇERMİ? 


Bazı söylentiler var ki, "Ya bunu üfüren hangi kafayla sallamış" demekten kendisini alamıyor insan. 

Misal, "Bir kaç ay sonra Muhittin Böcek, Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Reis'in yanına götürülecek ve AK Partiye geçecek" diye konuşmalar başladı bile. 
Haydi hep beraber bir analiz yapalım. 

Benim öngörüme göre Sayın Böcek Başkan ve ekibi yaklaşık 7-8 ay sonra çalışanların maaşlarını bile ödemekte güçlük çekmeye başlayacaklar. Çünkü Menderes Türel'in kendi kişisel çabalarıyla da olsa aldığı krediler ve getirdiği paralar suyunu çekecek. E devamı gelmeyince ne olacak? Elbette sıkıntılar ortaya çıkacak. 

Bu dönem içinde Muhittin Böcek başkan belki hizmeti daha iyi verebilmek için Ak Partiye geçmeyi düşünse bile bazı güçler buna azla izin vermez!

Siyaset yazan bir acemiyim. Bu yazacaklarım sadece bu benim öngörümdür. Tahmin ediyorum 1 veya 2 yıl içinde erken seçim gözüküyor. Bu seçimde Menderes Türel yeniden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmaz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ısrar ederse ve "İlla seni Antalya'da istiyorum" derse belki kabul edebilir. 

Türel'in Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını kabul etmediğini farz ederek devam edersek eğer, Hakan Tütüncü 3. dönemini Kepez'de geçiriyor. Bir sonraki aşaması Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı olacaktır. Ve yine benim sezgilerime göre Hakan Tütüncü'de bu çalışmasına şimdiden başlayacaktır. 

Birbaşka açıdan bakarsak o koltuğa en önemli adaylardan birisi Mevlüt Çavuşoğlu'dur. Çavuşoğlu önündeki en büyük engel olan Menderes Türel elbirliği ile ekarte edildiğine göre başka hiç bir engeli yoktur. Bu gün Çavuşoğlu Dış İşleri Bakanlığı görevinden alındığı gün sade bir milletvekilidir. Uzun zamandır içinde uhde olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ortaya çıkacağından emin olabilirsiniz. 

Bir başka aday ise Mustafa Köse'dir. Mustafa Köse teşkilatın içinden gelmiştir ve teşkilat içinde çok sevilen birisidir. Büyükyehir Belediye Başkanlığı koltuğunu sizce istemez mi? 

Haydi buyurun bu üç ana güç Muhittin Böcek gibi birisini partiye alınmasına müsaade ederler mi? Bence etmezler. O nedenle bu üfürmelere az biraz  mantık katarak üfürelim canlarım. 

NOT: Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreterliği için İnşaat Mühendisleri odası eski başkanı Cem Oğuz'un adı bir adım öne çıktı. Mesut Kocagöz ise geliri fazla olduğu için ANTEPE'yi istemiş ama ANET'e kesin gibi. Murtaza Tamyürek EKDAĞ için var gücüyle tüm kaynaklarını kullanarak göreve gelebilmek için çabaladığı söyleniyor. 

"Ben demedimmi size CHP'lilere yer kalmayacak diye. Bakın ANET-ANTTEPE-ALDAŞ-ANSET-EKDAĞ için kalifiye CHP'li bulamayınca AK Parti kökenliler tek tek görev alırsa şaşırmayın. Haydi size iyi bir haber vereyim. Hal Müdürlüğü sizde kalacak. İçinizden Hal'den anlayan bir kabzımal varsa biriniz isim  söyleyinde bari o göreve getirilsin" 
 

Bu haber toplam 3071 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.